Angajaţii Complexului Energetic Oltenia, în concediu forţat, dar copiii lor primesc 150 de lei

Situaţie cel puţin ciudată la Complexul Energetic Oltenia, unde angajaţii sunt trimişi în concediu forţat, însă compania dă fiecărui salariat câte 150 de lei de copil cu ocazia zilei de 1 iunie, potrivit România TV. Este un drept prevăzut în contractul colectiv de muncă, dar sumele se acordă într-o perioadă critică, fără comenzi şi cu tăieri salariale.

RomaniaTV.net
28 mai 2013, 08:05
Angajaţii Complexului Energetic Oltenia, în concediu forţat, dar copiii lor primesc 150 de lei

Conducerea Coplexului Energetic Oltenia îşi trimite angajaţii în concediu forţat, dar dă copiilor acestora câte 150 de lei.

Toţi angajaţii complexului Complexului Energetic Oltenia, ai căror copii au sub 18 ani, vor primi câte 150 de lei de copil. Salariaţii primesc această primă pentru fiecare copil minor, cu ocazia zile de 1 iunie.

Lista finală a beneficiarilor încă nu este gata, dar se estimează un efort bugetar de câteva sute de mii de lei.

Tot de la 1 iunie se trece însă la o nouă reducere salarială, de 20%. Angajaţii vor fi plătiţi doar 4 zile pe săptămână, iar a 5-a zi va fi considerată concediu fără plată.

Gigantul energetic se confruntă cu probleme financiare grave pentru că managerul, Laurenţiu Ciurel, nu reuşeşte să vândă suficientă energie pe piaţă.