Angajaţi de 14 ani în fabrica Foxconn din China

Organizaţia China Labour Watch, cu sediul în Statele Unite, şi presa chineză au anunţat că Foxconn a angajat câteve săptămâni tineri cu vârste cuprinse între 14 şi 16 ani,

RomaniaTV.net
17 oct. 2012, 11:18
Angajaţi de 14 ani în fabrica Foxconn din China
Grupul taiwanez Foxconn, unul dintre marii subcontractanţi ai Apple, Nokia şi Sony, a recunoscut că a angajat în uzina din China tineri în vârstă de 14 ani, confirmând astfel informaţiile unei organizaţii de apărare a drepturilor muncitorilor, potrivit Mediafax.
 
Organizaţia China Labour Watch, cu sediul în Statele Unite, şi presa chineză au anunţat că Foxconn a angajat câteve săptămâni tineri cu vârste cuprinse între 14 şi 16 ani, într-o uzină din provincia Shandong (est).
 
„Nu este doar o încălcare a dreptului muncii chinez, ci şi o încălcare a normelor Foxconn şi am luat măsuri imediate pentru a trimite aceşti stagiari la studii”, a declarat grupul într-un comunicat publicat marţi seara.
 
„Nu am găsit dovezi privind încălcări similare în alte fabrici din China dar nu vom ezita să luăm măsuri imediate dacă va fi descoperită vreo neregulă”, a adăugat firma taiwaneză.
 
Foxconn este foarte urmărită de organizaţia pentru apărarea dreptului muncii, după un val de sinucideri (cel puţin 13) în uzinele chineze în 2010, din cauza condiţiilor dure de muncă, potrivit militanţilor.
 
Grupul – numărul unu mondial în producţia de componente pentru computere – asamblează în special produse pentru Apple, Sony şi Nokia şi are 1,2 milioane de angajaţi în China.