Angajat al unei primării din judeţul Ialomiţa prins în timp ce lua mită

Un funcţionar de la primăria Ţăndărei, Ialomiţa, a cerut unui bărbat 140 de lei pentru a elibera un act pentru obţinerea de ajutor social. Angajatul a fost prins în flagrant luând banii, informează România TV.

22 ian. 2013, 17:20
Angajat al unei primării din judeţul Ialomiţa prins în timp ce lua mită

Bărbatul a povestit anchetatorilor că timp de 9 luni, angajatul de la primărie i-a pretins diferite sume de bani pentru a-i elibera adeverinţe care să-i justifice că a prestat muncă în folosul comunităţii şi astfel el să poată încasa ajutorul social.

Dacă la început sumele pretinse de lucrătorul de la DADP erau destul de mici şi variau între 10 şi 30 de lei, cu timpul pretenţiile acestuia au crescut foarte mult, ultima sumă cerută fiind de 140 de lei. Enervat de tupeul angajatului, bărbatul s-a hotărât să îl denunţe, asta în condiţiile în care ajutorul social pe care el îl primeşte de la stat nu depăşeşte 250 de lei.

Angajatul de la DADP a fost prins de ofiţerii de la Direcţia Judeţeană Anticorupţie Ialomiţa pe o stradă din Ţăndărei în timp ce primea suma de 100 de lei. El este cercetat pentru luare de mită şi urmează să fie prezentat instanţei cu propunerea de arestare preventivă.