Andy Fletcher, de la Depeche Mode: În România, toată lumea a fost prietenoasă şi amabilă

Andy Fletcher, membru fondator al Depeche Mode, a acordat în exclusivitate un interviu pentru Kiss FM, realizat la Paris de către Dan Fințescu, după conferința de presă la care a fost anunțat turneul mondial al formației britanice ce va include și România, Depeche Mode urmând să concerteze la Arena Națională pe data de 15 mai 2013.

RomaniaTV.net
24 oct. 2012, 12:34
Andy Fletcher, de la Depeche Mode: În România, toată lumea a fost prietenoasă şi amabilă

Toată lumea a fost prietenoasă și amabilă. Dacă mergi undeva în vizită, asta vrei să vezi”, a declarat muzicianul englez pentru Kiss FM, referindu-se la vizitele sale anterioare în România.

Artistul a povestit câteva întâmplări legate de concertele susținute de Depeche Mode înainte de 1990, în țările comuniste din estul Europei. „Eram tratați foarte bine. Erau doar lucruri bizare, cum a fost în timpul unor probe de sunet. În mod normal, în timpul probelor de sunet, întreaga zonă este goală, dar erau cam 2000 de polițiști la proba de sunet, pentru că polițiștii puteau merge unde voiau și voiau să audă probele de sunet. Nu-mi amintesc dacă a existat o cerere de a merge în România, dar am mers în destul de multe țări. Aveam fani acolo și voiam să cântăm acolo. A fost o experiență foarte importantă”.

„Există multă muzică bună în fiecare epocă. Pentru noi, cred că începutul anilor ’80, în Marea Britanie, a reprezentat un moment magic, cu multe grupuri, care arătau diferit și care au compus cântece pop bune. Cred că a fost o perioadă bună pentru muzica pop englezească”, a declarat Andy Fletcher.

Englezul a mărturisit că nu s-a îndrăgostit niciodată atunci când s-a aflat în turneu cu Depeche Mode și-a adus aminte și de joburile pe care le aveau membrii formației înainte de a deveni celebri: „Vince lucra într-o fabrică în care se producea iaurt, Dave amenaja vitrine într-un magazin, eu mă ocupam de curățenie”.