Andronescu vrea un control riguros la intrarea în şcoală a persoanelor străine

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat luni că are în vedere un control riguros la intrarea în şcoală a oricărei persoane, declaraţia venind pe fondul unui conflict în urma căruia un elev din Voluntari a fost înjughiat în apropierea şcolii.

RomaniaTV.net
15 oct. 2012, 15:05
Andronescu vrea un control riguros la intrarea în şcoală a persoanelor străine

„Mă preocupă foarte tare (n.r. – violenţa în şcoli) şi sunt sensibilă la acest subiect şi mă gândesc cum să înăspresc intrarea persoanelor străine în şcoli şi un control riguros la intrarea în şcoală a oricărei persoane, ca asemenea lucruri să nu se mai repete”, a afirmat ministrul Educaţiei, prezent la o dezbatere privind manualele şcolare.

Precizările acesteia au fost făcute în contextul incidentului din Voluntari, când un elev de la Liceul „Nicolae Bălcescu”, din clasa a IX-a, a fost înjunghiat în picior, în apropiere de unitatea de învăţământ.

Andronescu a mai spus că se gândeşte şi la noi responsabilităţi pentru cei care gestionează şcolile în care se petrec astfel de incidente, scrie agerpres.ro.

„Ne gândim şi la căutarea unor noi responsabilităţi în cazul celor care gestionează şcoala respectivă”, a mai spus Andronescu.