Andronescu: Şcoala va începe la 17 septembrie

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a anunţat sâmbătă, după şedinţa de guvern, că noul an şcolar va începe la 17 septembrie ca urmare a numeroaselor solicitări venite din partea părinţilor, dar şi pentru că, astfel, va fi o săptămână în plus pentru pregătirea unităţilor de învăţământ.

RomaniaTV.net
01 sept. 2012, 10:55
Andronescu: Şcoala va începe la 17 septembrie

„Au fost foarte multe solicitări din partea părinţilor. Este corect să răspundem acestora”, a spus ministrul Educaţiei, care a precizat că începerea anului şcolar la 17 septembrie a fost luată, în şedinţa de guvern de sâmbătă, în condiţiile în care data tradiţională, de 15 septembrie, este o zi de sâmbătă.

Andronescu a subliniat că amânarea începutului de an şcolar din 10 în 17 septembrie va oferi încă o săptămână pentru rezolvarea problemelor pe care le au şcolile, inclusiv cele legate de clasa pregătitoare, introdusă în premieră în ciclul primar.

Anul şcolar 2012-2013 ar fi trebuit să înceapă, potrivit calendarului anunţat de Ministerul Educaţiei, la 10 septembrie, cu primul semestru programat până în 21 decembrie. În perioada 29 octombrie – 4 noiembrie 2012, clasele din învăţământul primar şi grupele din învăţământul preşcolar vor fi în vacanţă.

Vacanţa de iarnă va fi în intervalul 22 decembrie – 13 ianuarie.

Semestrul al doilea va începe la 14 ianuarie şi va dura până în 21 iunie, fiind întrerupt de vacanţa de primăvară, în perioada 6 aprilie – 21 aprilie.