Andrei Pleşu îl critică din nou pe Antonescu: Limbut, campion în obsesii

Andrei Pleşu îl critică din nou pe Crin Antonescu. După ce l-a catalogat pe liderul liberal drept un politician "cu papagal", lipsit de competenţe economice, juridice şi culturale, de care ar "fugi cât ar vedea cu ochii", Pleşu afirmă că Antonescu nu are viziune politică, ci doar "obsesii".  

RomaniaTV.net
20 feb. 2013, 08:47
Andrei Pleşu îl critică din nou pe Antonescu: Limbut, campion în obsesii

„Limbut, când fioros, vajnic, în luptă nemiloasă cu mapamondul, când scuturat de inexplicabile accese de veselie, curmate, neliniştitor, de reveniri bruşte la masca sobrietăţii. Insul e, în felul lui, remarcabil. Dispune de o dinamică amplă, pendulând ameţitor între spasmodic şi somnolent (…). Ca să nu mai spunem că, dacă e vorba de obsesii, e campion. Aproape că nu are decât obsesii! Nu idei, nu proiecte articulate, nu viziune coerentă şi consistentă, ci obsesii. De fapt o obsesie, una singură: Cotroceni”, scrie Andrei Pleşu pe blogul personal.

Întrebat într-un interviu acordat săptămâna trecută dacă ar lucra cu liderul liberal în cazul în care acesta va ajunge Preşedintele României, Pleşu a răspuns că ar fugi cât vede cu ochii de o colaborare cu Crin Antonescu.

„Eu când îl văd pe domnul – nu mi-e jenă să dau nume – , când îl văd pe domnul Crin Antonescu, ştiu sigur că nu are în cap nimic altceva decât să ajungă preşedintele ţării. Competenţele lui economice, juridice, culturale, politice sunt cvasi nule. Toată lumea admite că este un bun orator. Asta am auzit că se numeşte în limbajul de azi „Are cuvintele la el”. Pe vremea mea se spunea că are papagal.Da, asta este o înzestrare care, însă, este foarte uşor de răsturnat în demagogie şi vorbărie goală. Există oameni care au înzestrarea să înşire cuvinte. Dar nu este suficient. E util, dar nu e deloc suficient. Dacă ce spui nu face sens cu adevărat, dacă ce spui nu arată o viziune, o gândire de perspectivă şi de detaliu asupra problemelor curente, papagarul nu este decât o formă de, cum să spun, de concert tenoral”, a precizat Andrei Pleşu.