Starea de sănătate a lui Andrei Iucinu s-a agravat în urma muşcăturii de viperă VIDEO

Andrei Iucinu, băiatul regretatului jurnalist Dumitru Tinu, a fost muşcat de o viperă. Incidentul s-a petrecut la ferma sa de vipere din judeţul Giurgiu. Andrei Iucinu a fost transportat de urgenţă la Spitalul Floreasca, iar starea acestuia s-a agravat.

RomaniaTV.net
26 nov. 2011, 10:42
Starea de sănătate a lui Andrei Iucinu s-a agravat în urma muşcăturii  de viperă VIDEO

Din primele informaţii, se pare că Iucinu este în afara oricărui pericol. El se află în continuare la terapie intensivă. Medicii au reuşit să îl stabilizeze şi aşteaptă acum ca serul să îşi facă efectul.

Fiul lui Dumitru Tinu va fi suspus unor investigaţii pentru a se stabili care este nivelul toxinelor din sânge. Cel mai probabil el va fi externat în zilele următoare.

Incidentul s-a petrecut din cauză că Andrei nu purta mănuşi de protecţie, deşi vipera cu corn este cea mai veninoasă din Europa. Veninul său este mortal pentru oameni, dacă nu se administrează serul antiviperin.

Victor Voicu, şef de catedră la UMF, a declarat la RTV că veninul unei vipere are efecte grave, chiar letale.

„Atunci când eşti în cunoştinţă de cauză, sau cum a fost acum la o crescatorie, este important să nu facem pe eroii. Primul pas este administrarea serului antiviperin. După aceea lucrurile se simplifica, dar dacă nu se administrează serul, în 2-3 ore se instalează boala (…) apar sindroame multiple, greu de controlat”, a declarat acesta.

Cameramanul RTV care a filmat toată scena, George Catană, a declarat că „a fost un moment de neatenţie”.

Imediat după muşcătura ne-am panicat, ne-am îndreptat către masină, ni s-a dat un ser drept antidot şi am mers la spital„, a explicat cameramanul.

UPDATE 1  Andrei ar putea fi operat

Starea lui Andrei Iucinu Tinu, internat, sâmbătă, la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, după ce a fost muşcat de o viperă, s-a agravat în ultimele ore, astfel încât medicii ar putea fi nevoiţi să-l supună unei intervenţii chirurgicale, informează Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, Bogdan Opriţa, a spus că în ultimele ore starea lui Andrei Iucinu Tinu s-a agravat, iar hematomul suferit la o mână s-a extins la braţ, astfel încât specialiştii de la chirurgie plastică iau în calcul o eventuală intervenţie chirurgicală în această noapte.