Anchetă la un hotel din Maramureş după ce 40 de copii s-au intoxicat

Copiii care s-au aflat în această săptămână într-un cantonament de dansuri sportive la Ocna Şugatag au ajuns la spital. Au început să se simtă tot mai rău, iar profesorii au chemat ambulanţele, Rând pe rând, cu toţii au fost duşi la trei spitale, transmite România TV.

RomaniaTV.net
24 aug. 2013, 05:42
Anchetă la un hotel din Maramureş după ce 40 de copii s-au intoxicat

Copiii, cu vârste cuprinse între 5 şi 13 ani, se aflau în cantonament de la începutul săptămânii. Imediat ce au luat prânzul, acestora li s-a făcut rău, iar seara, patru dintre ei au fost duşi la centrul de primire urgenţe din Ocna Şugatag. Părinţii au fost chemaţi să-şi ia copiii din tabără.

Copiii au ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase din Baia Mare. Alţii au fost trataţi la Ocna Şugatag şi la Spitalul Municipal din Sighetu Marmaţiei.

„Au prezentat simptome de toxiinfectie alimentara in forma usoara. am retunit aproximativ 5 copii care se simteau mai rau, aveau varsaturi si erau subfebrili”, a declarat medicul Alexandru Mercea.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Maramureş a demarat o anchetă şi au prelevat probe din mâncarea pe care au consumat-o micuţii în cantonament.