O asistentă, acuzată că a PĂLMUIT o fetiţă internată în Spitalul de Pediatrie din Sibiu

Poliţia Sibiu a declanşat o anchetă după ce o femeie a reclamat că o fetiţă de 8 ani, internată la Spitalul de Pediatrie cu pneumonie, a fost pălmuită de către o asistentă, femeia susţinând pe blogul său că mamei fetei i s-a spus că cei doi copii ai săi vor fi "culcaţi pe jos" în spital.

RomaniaTV.net
11 mart. 2013, 08:53
O asistentă, acuzată că a PĂLMUIT o fetiţă internată în Spitalul de Pediatrie din Sibiu

Anchetă a Poliţiei Sibiu, o femeie reclamând că o fetiţă a fost pălmuită de o asistentă la Pediatrie

SIBIU (MEDIAFAX) –

O femeie a depus o plângere la Poliţia Sibiu, în numele unei mame despre care afirmă că nu ştie să scrie, reclamând astfel că fetiţa acesteia a fost pălmuită de o asistentă de la Spitalul de Pediatrie din Sibiu, unde era internată. Potrivit poliţiştilor, femeia a reclamat, în plângere, că fetiţa a fost lovită peste faţă de către o asistentă de la Spitalul de Pediatrie din Sibiu.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Sibiu, Luciana Balteş, a declarat că la Poliţia municipiului Sibiu a fost înregistrată o plângere, urmând să fie făcute verificări, fără a oferi detalii despre acest caz.

Pe de altă parte, femeia care a depus plângerea detaliază situaţia pe blogul său, susţinând că o fetiţă de opt ani şi fratele ei, de patru ani, bolnavi de pneumonie, au fost culcaţi pe jos în Spitalul de Pediatrie din Sibiu, fiind agresaţi fizic. Astfel, într-o postare de duminică, femeia povesteşte că mama celor doi copii i-a cerut ajutorul întrucât aceştia se simţeau foarte rău şi că ea a îndrumat-o să cheme ambulanţa.

„I-am recomandat Laviniei să solicite o ambulanţă, care a sosit în scurt timp şi a transportat-o împreună cu copiii la Spitalul de Pediatrie din Sibiu. Aici, la Sibiu, a început epopeea aşteptării în faţa camerei de urgenţe. După sosirea la spital, copiilor li s-a luat temperatura pe coridor şi, pentru că aceasta nu era mai mare de 40 de grade, au fost lăsaţi să aştepte. Ştim cu toţii, intrările la UPU se fac în funcţie de prioritate, nu în funcţie de ordinea sosirii la spital. Şi au aşteptat… au aşteptat… mai bine de două ore. În final au fost consultaţi, li s-a luat sânge pentru analize, li s-a pus diagnosticul de pneumonie şi amigdalită (plus probleme gastro-intestinale la Alexandra) şi s-a decis internarea lor”, a scris femeia pe blog.

Potrivit acesteia, copiii au fost mutaţi într-o altă clădire, unde se fac internările. „Copiii au fost transferaţi într-o altă clădire a spitalului, unde se fac internările, loc în care mamei i s-a comunicat că secţiile sunt supra-aglomerate, că ea nu se poate interna alături de copii şi că, cel mai probabil, cei doi vor fi culcaţi pe jos. «O să ţi-i culc pe jos!» a fost afirmaţia doctoriţei, enervată că alţi copii sosiseră pentru internare, pe tura ei. (…)”, a susţinut femeia.

Într-o postare de luni, femeia povesteşte că, după ce copiii au fost lăsaţi fără mamă în spital, fetiţa a fost „pălmuită pentru că a tuşit”, iar băieţelul „urecheat” pentru că a cerut un biberon.

„După o noapte albă, plină de griji vis-a-vis de starea copiilor săi, Lavinia s-a prezentat din nou la spital, imediat după începerea programului de vizite, pentru a-şi vedea copiii. La întâlnirea cu fetiţa ei, Alexandra a izbucnit în lacrimi, povestindu-i mamei sale, îngrozită, că fusese bătută de o asistentă medicală, în seara precedentă. Alexandra a avut un acces puternic de tuse (să nu uităm, fiind bolnavă de pneumonie), moment în care asistenta medicală care îi montase branula a pălmuit-o peste faţă, cu putere. Motivul? Pentru că… a tuşit!!!”, scrie femeia pe blog.

Potrivit acesteia, fetiţa ar fi fost separată de fratele ei, care a plâns toată noaptea după mamă. „În urma unei scurte discuţii telefonice cu fiica sa, Lavinia a aflat că şi băieţelul ei a fost «urecheat» de către o asistentă, pentru că a coborât din pat pentru a cere o sticlă cu biberon în locul căniţei în care i s-a servit laptele (sau ceaiul) de la cină”, mai scrie femeia.

Ea precizează pe blog că a depus la Poliţie o reclamaţie cu numărul 32234/10 martie 2013, în numele mamei copiilor, care nu ştie să scrie.