Anchetă la Iaşi: Tânăr bătut de poliţişti cu mopul

Un tânăr de 23 de ani din Iaşi susţine că a fost bătut cu mopul de poliţişti. Totul s-ar fi întâmplat chiar în secţia din Poliţie, iar patru poliţişti sunt cercetaţi penal pentru purtare abuzivă, scrie bzi.ro.

RomaniaTV.net
20 aug. 2012, 05:33
Anchetă la Iaşi: Tânăr bătut de poliţişti cu mopul

Tânărul spune că, în data de 25 iulie, a fost preluat din stradă de către un echipaj al Secţiei 2 de Politie, după ce o persoană ar fi sunat la 112 susţinând că ieşeanul comite o infracţiune.

El a fost acuzat pentru tentativă de furt calificat, faptă pe care acesta susţine că nu a comis-o, neavând intenţia de a comite un furt. Adrian R. a declarat că patru lucrători de la Secţia 2 Politie l-au bătut cu un mop, cu picioarele, l-au umilit şi l-au forţat să semneze procesul verbal de constatare a faptei, acesta adresându-se mai tarziu cu o plângere la IPJ Iasi.

Mama ieşeanului a declarat că, dacă nu se va face dreptate, intenţionează să ajungă până la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

„Pe numele celor patru poliţişti s-a întocmit dosar penal pentru purtare abuzivă, cazul fiind înaintat către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi pentru a se dispune soluţia legală”, a declarat Anca Vijiac, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Iaşi.