Anchetă la Casa Naţională de Pensii. Angajaţii AU GREŞIT calculul indemnizaţiilor

Angajaţii Casei de Pensii sunt cercetaţi pentru că au greşit calculul indemnizaţiilor şi au acordat mai mulţi bani beneficiarilor. Vorbim despre indemnizaţiile pentru revolutionari şi soţi supravietuitori. Statul are acum de recuperat aproape 2 milioane de lei de pe urma acestor greşeli.

RomaniaTV.net
08 iun. 2012, 10:13
Anchetă la Casa Naţională de Pensii. Angajaţii AU GREŞIT calculul indemnizaţiilor

În urma unui control efectuat la Casa Naţională de Pensii, de către Corpul de control al Ministerului Muncii, s-a descoperit că, în perioada ianuarie 2011-martie 2012, s-a efectuat eronat majorarea cu 15% în cazul indemnizaţiilor pentru revoluţionari şi pentru soţii supravieţuitori. Astfel, cuantumul s-a reîntregit la valoarea din iulie 2010, în loc să se reîntregească la valoarea din octombrie 2010.

Statul are acum de recuperat 2 milioane de lei, astfel: în cazul indemnizaţiilor pentru revoluţionari, trebuie să recupereze de la 16.000 de persoane, circa 1,25 de milioane de lei, iar în cazul indemnizaţiilor pentru soţii supravieţuitori, trebuie să recupereze de la 200.000 de persoane, o sumă de aproape 580.000 de lei.

Recuperarea banilor se va efectua eşalonat, iar toate persoanele care au avut atribuţii, atât în calcularea, cât şi în plata acestor indemnizaţii, şefi sau simplii angajaţi, vor fi cercetate administrativ.