ANCHETĂ în tragedia din Covasna: Şoferul tractorului avea 78 de ani şi a auzit semnalul trenului

Primele rezultate ale anchetei în cazul tragicului accident de la Covasna relevă faptul că şoferul tractorului a auzit semnalul trenului. Martorii susţin acest lucru, dar şoferul, un bătrân în vârstă de 78 de ani în loc să oprească, a accelerat. În accident au murit 8 oameni.

RomaniaTV.net
09 sept. 2012, 07:37
ANCHETĂ în tragedia din Covasna: Şoferul tractorului avea 78 de ani şi a auzit semnalul trenului

Bătrânului în vârstă de 78 de ani, care conducea „tractorul morţii”, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, în momentul producerii accidentului.

Primăria din Sfântu Gheorghe a anunţat că familiile victimelor vor primi anumite sume de bani, necesare înmormântării. De asemenea, poliţia împreună cu primăria a anunţat că va discuta resecurizarea trecerii de cale ferată unde s-a produs accidentul de sâmbătă, mai ales că în acelaşi loc, în urmă cu 9 luni, un alt autoturism a fost spulberat de tren.

Tractorul era condus de un bărbat de 78 de ani, iar în remorcă se aflau 20 de muncitori. Martorii spun că, deşi semnalele trenului se auzeau, şoferul a accelerat brusc şi a fost lovit în plin. Unii dintre muncitori au reuşit să sară la timp din remorcă.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Covasna face cercetări pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă în cazul accidentului.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Covasna, Iulia Grigoraş, tractorul şi remorca destinată transportului de marfă aparţineau şoferului, în vârstă de 78 de ani, din satul Chilieni. De asemenea, ea a precizat că în remorcă se aflau 16 persoane.

În urma impactului, opt oameni au murit, iar o persoană a fost grav rănită. Victima a fost transportată cu un elicopter la spitalul din Târgu Mureş. Şoferul tractorului a scăpat cu răni uşoare.