Anchetă extinsă: Asasinul japonezei, suspect de CRIME ÎN SERIE

Noi detalii au apărut în cazul asasinului din pădurea Corbeanca. Bărbatul suspectat pentru uciderea japonezei de 20 de ani este suspect şi în alte cinci cazuri: două crime şi trei tâlhării. Potrivit procurorului general, Laura Codruţa Kovesi,  cele "şase cauze au fost conexate", două dintre ele având ca obiect violul urmat de moartea victimei.

RomaniaTV.net
23 aug. 2012, 10:19
Anchetă extinsă: Asasinul japonezei, suspect de CRIME ÎN SERIE

Procurorul general, Laura Codruţa Kovesi, a declarat, joi, că Parchetul instanţei supreme a preluat cinci cauze, două care vizează violuri urmate de moartea victimelor şi trei care au ca obiect tâlhărie faţă de femei mai în vârstă, în toate modul de operare părând a fi acelaşi ca în cazul japonezei ucise.

„În cursul zilei de ieri şi azi s-au ridicat mai multe obiecte personale: aparatul de fotografiat al victimei, aparatul de fotografiat şi telefonul personal, s-au dispus măsuri în cauză, cum este expertiza ADN„, a spus Laura Codruţa Kovesi.

Potrivit procurorului general, Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a preluat atât dosarul privind uciderea tinerei japoneze, cât şi alte cinci cauze.

„În total sunt şase cauze care au fost conexate. (…) Am preluat cinci cauze. Două dintre aceste cauze au ca obiect violul urmat de moartea victimei, celelate trei cauze au ca obiect tâlhărie faţă de femei mai în vârstă. Modul de operare, în primă fază, pare a fi acelaşi. Acesta este motivul pentru care am dispus preluarea acestor cauze”, a precizat Kovesi, citată de Mediafax, precizând că cele cinci dosare au fost preluate de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Procurorul general a precizat că, în baza urmelor biologice ridicate de la faţa locului, s-au dispus expertize care vor confirma sau vor infirma dacă toate aceste fapte sunt comise de acelaşi autor.

Într-una dintre cauze, preluată de la Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, victima S. T. a fost violată şi ucisă, a precizat, joi, Parchetul de lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

Crima s-a produs în 6 august, cu nouă zile înainte de uciderea japonezei de 20 de ani care a fost găsită moartă la marginea unei păduri din Corbeanca.

„Potrivit datelor cauzei la data de 6.08.2012 victima S.T a fost găsită decedată în locuinţa sa, prezentând urme de agresiuni sexuale. Autopsia efectuată a stabilit că decesul a fost cauzat de o asfixie mecanică prin comprimare cervico – toracală”, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX de PICCJ.

Procurorii PICCJ au mai preluat, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, două dosare privind violuri şi tâlhării comise în februarie şi martie, cu acelaşi mod de operare şi, după cum se suspectează, cu acelaşi autor.

„Potrivit datelor acestei cauze, a rezultat că asupra celor două persoane vătămate S.M. şi A.A s-au exercitat violenţe, prin constrângere, s-au întreţinut relaţii sexuale, apoi au fost deposedate de mai multe bunuri. În ambele cauze o persoană neidentificată a pătruns, pe timp de noapte, în locuinţele celor două persoane vătămate. În cazul persoanei vătămate S.M, persoana neidentificată a pătruns în locuinţa acesteia în data de 25.02.2012, orele 21.30 , iar în cazul persoanei vătămate de sex feminin, A.A. persoana neidentificată a pătruns în locuinţa acesteia în data de 1.03.2012, orele 20.30. În cele două cauze, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 1 Bucureşti au dispus începerea urmăririi penale in rem şi ulterior, conexarea acestora”, precizează Parchetul instanţei supreme.

Alte două dosare, preluate de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea, vizează tot violuri şi tâlhării comise în locuinţele victimelor, în martie şi aprilie. „Două dosare penale (… ) au ca obiect comiterea infracţiunilor de violare de domiciliu şi tâlhărie asupra persoanei vătămate de sex feminin M. M. şi comiterea infracţiunilor de violare de domiciliu, viol, tâlhărie, lipsire de libertate asupra persoanei vătămate de sex feminin N.L.. Şi în aceste cazuri, potrivit datelor rezultate, o persoană neidentificată a pătruns în data de 29.04.2012, orele 3.00, în locuinţa persoanei vătămate M. M., a exercitat violenţe asupra acesteia şi a deposedat-o de un telefon mobil, iar în cazul persoanei vătămate N. L. după pătrunderea în locuinţa acesteia, în data de 7.03.2012 şi exercitarea actelor de violenţă, a întreţinut acte sexuale cu aceasta prin constrângere şi a deposedat-o de mai multe bunuri”, precizează PICCJ.

Kovesi a mai spus că pentru două dintre cauze există confirmarea de la Institutul de Medicină Legală că autorul este acelaşi, toate indiciile ducând în acest moment către tânărul suspectat că a omorât-o pe japoneză, acesta fiind arestat preventiv.

Întrebată dacă exista posibilitatea de a-l aresta mai devreme pe principalul suspect în cazul uciderii japonezei, Codruţa Kovesi a spus că în momentul în care s-au făcut cercetările la faţa locului nu era identificat un suspect.

„Existau urmele biologice lăsate la faţa locului, însă nu aveai termen de comparaţie, pentru că erau mai mulţi suspecţi, erau mai multe variante de anchetă şi dosarele erau înregistrate la unităţi de parchet diferite”, a precizat Kovesi.

Ea a mai spus că în momentul în care s-a constatat modalitatea în care a fost săvârşită fapta, s-au făcut verificări, s-au preluat şi celelate dosare, anchetatorii au avut şi cu ce să comparăm urmele biologice găsite la faţa locului, acesta fiind motivul pentru care dosarele au fost conexate,

Codruţa Kovesi a adăugat că, după ce dosarele au fost preluate, a fost dispusă şi o investigare a modului în care au fost făcute anchetele în toate dosarele şi au fost instrumentate probele, pentru a vedea dacă în aceste cauze s-a făcut tot ce trebuia.

Ea a mai precizat că expertizele tehnice şi biologice desfăşurate în prezent vor stabili dacă autorul este acelaşi în toate cele şase dosare.

În cele şase cauze sunt şase victime, trei dintre ele decedate şi celelalte trei în viaţă, care au fost lovite în scopul tâlhăririi, a mai spus Kovesi.

Suspectul, care are domiciliul în judeţul Ilfov şi este acuzat de omor calificat, neagă faptul că ar fi ucis-o pe japoneză.

Fata de 20 de ani a fost acostată de către V. Nicolae în incinta Aeroportului Otopeni, unde acesta ar fi condus-o până la terminalul Sosiri. Acolo, suspectul a chemat un taxi şi a plecat de la aeroport împreună cu victima. Cadavrul japonezei, care era acoperit cu frunze, a fost găsit în cursul zilei de vineri.

La circa 60-70 de metri distanţă, a fost descoperită valiza victimei.

Cercetările în acest caz vizează şi posibilitatea ca suspectul să fi întreţinut relaţii sexuale cu victima, înaintea crimei.

Yurika Masumo, în vârstă de 20 de ani, era pentru prima dată în ţara noastră. Ea fusese invitată să participe la proiectul „Language sCool”, organizat de AIESEC Craiova.

Când a aterizat în România era singură, speriată şi vulnerabilă. Îi era teamă să meargă cu trenul şi a spus asta şi prietenilor săi de pe internet, cu doar câteva ore înainte de oribila crimă. Yurika Masumo a murit în chinuri groaznice, ucisă cu bestialitate de un tânăr, în Pădurea Otopeni.