Anchetă a poliţiei în scandalul filmuleţelor despre tabăra maghiarilor de la Borzont

Scandal în legătură cu tabăra tineretului maghiar de la Borzont, judeţul Harghita. Mai multe filme apărute pe Internet arată faptul că în tabără se folosesc arme de război. Filmele sunt însoţite şi de mesaje care incită la ură etnică. Organizatorii taberei susţin că scenele nu s-ar petrece la Borzont şi că scandalul este o provocare. Ministrul Internelor susţine că în tabăra de la Borzont nu sunt arme de război, iar tinerii nu trag cu pistoale şi mitraliere Cu toate acestea, poliţiştii au deschis o anchetă şi vor să afle cine a postat filmuleţele pe Internet.

RomaniaTV.net
11 aug. 2012, 15:12
Anchetă a poliţiei în scandalul filmuleţelor despre tabăra maghiarilor de la Borzont

Filmele apărute pe Internet sunt însoţite de mesajul „Noi suntem garda naţională secuiască-maghiară, cei chemaţi pentru eliberarea Ardealului de sub ocupaţia română. Dacă vrei să te alaturi, caută-ne la tabara EMI din Borzont. Filmul arată cât suntem de hotărâţi în acţiunile noastre”. Lângă acest mesaj apare şi numele şi numărul de telefon al unuia dintre organizatorii taberei. El negă că ar fi postat aceste filmule pe internet.

„Noi prima dată am răs când au văzut. Cine vine aici vede despre ce este vorba. Am vorbit cu cei de la poliţie şi am cerut să vină să clarificăm. Am dori şi noi să aflăm cine postează astfel de imagini şi scrie aşa ceva că nu-i corect. Vor să facă scandal, să fie circ”, a declarat Soos Sandor, organizatorul taberei EMI.

Tabăra este finanţată şi cu bani de la Consiliul Judeţean Harghita. Reprezentanţii Poliţiei Hargita spun că imaginile nu sunt filmate în România. La tabără este invitat şi liderul partidului extremist Jobik din Ungari.

Poliţiştii au deschis o anchetă şi vor să afle cine a postat filmuleţele pe internet.

„Organele abilitate fac demersurile necesare pentru a vedea cine încearcă să denigreze activitatea din tabăra aceea”, a declarat ministrul Internelor, Mircea Duşa.