Anca Boagiu, împinsă să candideze împotriva lui Mazăre. De ce ezită ministrul să intre în cursă

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, este împinsă de către conducerea centrală a PDL să-şi asume o candidatură împotriva lui Radu Mazăre pentru primăria oraşului Constanţa, însă deocamdată aceasta ezită. PDL vrea să arunce în luptă un nume cu notorietate, cu şanse reale de câştig. Boagiu ar putea candida în tandem cu Claudiu Palaz, actualul prefect al judeţului şi posibil candidat la preşedinţia Consiliului Judeţean.

10 ian. 2012, 15:40
Anca Boagiu, împinsă să candideze împotriva lui Mazăre. De ce ezită ministrul să intre în cursă

Oficial, pedeliştii constănţeni îl antrenează pentru Primărie pe liderul organizaţiei judeţene, Christian Gigi Chiru.

Însă şansele ca acesta să primească binecuvântarea conducerii centrale pentru candidatură sunt aproape nule.

Constanţa este un oraş foarte important şi în oraşele mari vrem să prezentăm candidaţi cu notorietate, cu şanse mari să câştige. Este greu de crezut că domnul Chiru ar putea acum să-l învingă pe Mazăre„, a declarat un membru al conducerii PDL pentru RTV.NET .

De altfel, mai toţi membrii conducerii PDL Constanţa încearcă să o convingă, încă din vara anului 2011, pe Anca Boagiu să candideze în oraşul său natal, demersul fiind susţinut şi de conducerea centrală. Inclusiv premierul Emil Boc vrea ca Boagiu să intre în cursa pentru primăria Constanţei.

Are o mare notorietate la nivel naţional şi credem că o putem fructifica aici, la Constanţa. Sperăm ca până la urmă să reuşim să o convingem„, a spus un parlamentar PDL de Constanţa.

Pe lângă notorietatea ei, un atu în faţa constănţenilor este poziţia de ministru al Transporturilor care a făcut paşi consistenţi în direcţia finalizării autostrăzii Bucureşti-Constanţa. De altfel, vizitele frecvente de lucru ale ministrului Boagiu pe şantierele din judeţ reprezintă o confirmare a faptului că ia în calcul această posibilitate.

În schimb, există şi riscuri pe care Boagiu nu a fost deocamdată convinsă să le accepte.

Poziţia lui Radu Mazăre în Constanţa pare a fi solidă ca acum patru ani şi există dubii considerabile că l-ar putea bate chiar şi un candidat de calibru.

Prin tot felul de pomeni sau subvenţii, Mazăre este sigur de voturile unei mari părţi a constănţenilor, mai ales a pensionarilor. Fără electoratul-captiv, rămân destul de puţine voturi pentru care ne putem bate„, a apreciat un pedelist din judeţ.

Pe de altă parte, Boagiu ar putea beneficia prin ricoşeu de popularitatea de care se bucură actualul prefect de Constanţa, Claudiu Palaz, care va fi viitorul candidat al PDL pentru preşedinţia Consiliului Judeţean.

Surse din PDL indică faptul că acesta are şanse considerabile de a-l înfrânge pe Nicuşor Constantinescu, fapt ce ar face ca judeţul Constanţa să nu mai fie unul exclusiv „roşu”.