Amintiri cu Nicu Ceauşescu: A mâncat pe nerăsuflate prăjituri primite într-o cutie de pantofi VIDEO

Paula Iacob, avocatul lui Nicu Ceauşescu, a făcut dezvăluiri exclusive despre ce a însemnat pentru ea să îl apere pe mezinul Ceauşeştilor în vremurile tulburi de la începutul anilor '90. Ea a vorbit şi despre cum era văzut Nicu în închisoare şi cum s-a bucurat ca un copil la o cutie de prăjituri.

RomaniaTV.net
22 mart. 2012, 07:26
Amintiri cu Nicu Ceauşescu: A mâncat pe nerăsuflate prăjituri primite într-o cutie de pantofi VIDEO

Într-o ediţie specială a emisiunii „Ultima Oră”, în care s-au prezentat imagini-document cu procesul din 1991 al lui Nicu Ceauşescu, Paula Iacob a vorbit despre cum era văzut mezinul de către oamenii din Sibiu. „Prietenii mei sibieni mi-au povestit că atunci când au început mişcările de stradă, în faţa tribunalului oamenii strigau „să plece tăticu’ şi să vină Nicu”. N-am primit atâtea flori în carieră, câte flori am primit pe stradă, primeam pachete de mâncare să-i duc tovaraşului Nicu. Au fost întâmplări care m-au făcut să înţeleg că era un cu totul altfel de personaj decât cel pe care îl aveam în imaginaţia mea”, a mărturisit Paula Iacob.

Când era în arest, mezinul Ceauşeştilor a primit de la Paula Iacob o cutie de pantofi plină cu prăjituri. Cum era slăbit şi înfometat, Nicu a mâncat prăjiturile pe nerăsuflate: „Nu vreţi să vă spun cum a mâncat prăjiturile alea… Asta era duminica, iar luni m-a întrebat «dar ceva dulce mi-aţi mai adus şi mie?»”.

Şi Adrian Păunescu l-a ajutat pe Nicu, atunci când acesta era închis la Aiud. Pentru că era bolnav de ciroză, poetul i-a trimis o damigeană de ceai pentru ficat. „Sună la uşă cu o damigeană de 20 de litri şi zice «aici e ceaiul». Nu vă spun cum am dus o damigeană de 20 de litri toată curtea închisorii Aiud… Atât de amărât cât era Nicu, mi-a spus «Ooo, doamnă, e de Aiud sau de Jidvei?». I-am zis «nu, ţi-am adus ceai de la Adrian Păunescu». «Eee, bun! Bun şi ăsta”, a povestit Paula Iacob.