Americanii refuză să îl îngroape pe teroristul de la Boston în vreunul dintre cimitirele lor

Cimitirele din nord-estul ţării refuză să-l îngroape pe Tamerlan Ţarnaev, tânărul acuzat că a pus la cale atentatele de la maratonul din Boston.

05 mai 2013, 12:14
Americanii refuză să îl îngroape pe teroristul de la Boston în vreunul dintre cimitirele lor

Trupul lui Tamerlan Ţarnaev se află de mai multe zile la o casă funerară. Nu se ştie însă când vor avea loc funeraliile sale, pentru că cimitirele din trei state americane au refuzat să-l îngroape.

Situaţia este inedită şi nu este pe placul tuturor locuitorilor din oraşul Worcester, unde se află casa funerară.„Nu sunt înţelegător cu acest terorist, ci simpatizez cu familiile care şi-au pierdut membrele sau vieţile. Ne-a bombardat, iar acum noi trebuie să avem grijă de el? Nu este drept!”, a spus unul dintre localnici, citat de ABC News.

Potrivit certificatului de deces, la moartea lui Tamerlan Ţarnaev a contribuit şi fratele său, Djohar, care a fost capturat în viaţă de autorităţi. Tamerlan a fost călcat cu maşina de Djohar, în timp ce acesta încerca să fugă de poliţie. Tamerlan Ţarnaev a murit din cauza unor traume puternice în zona capului şi a spatelui, provocate de roţile maşinii, dar şi din cauza rănilor provocate de gloanţe.

Djohar Ţarnaev aşteaptă să fie judecat pentru atentatele din Boston şi riscă pedeapsa capitală.