Americanii petrec concediul de vară la… LOCUL DE MUNCĂ: Ce motive au să vină la serviciu

Şase americani din zece se aşteaptă să desfăşoare activităţi legate de serviciu în timpul concediului estival din acest an.

16 iul. 2013, 08:08
Americanii petrec concediul de vară la… LOCUL DE MUNCĂ: Ce motive au să vină la serviciu

Şase americani din zece spun că vor lucra în timpul concediului estival, potrivit unui studiu recent. Angajaţii spun că vor să desfăşoare activităţi legate de serviciu în timpul concediului estival din acest an, din cauza dezvoltării tehnologice tot mai mari, relevă un studiu TeamViewer, citat de CNET.com, informează Agerpres.

Astfel, 61% dintre americani ar urma să lucreze în timpul vacanţei, ceea ce reprezintă o creştere cu aproximativ 10%  faţă de 2012, când 52% dintre respondenţi afirmau acelaşi lucru.

Un procent de 34% dintre participanţii la studiu au declarat că vor lucra în vacanţă, „dar nu cu plăcere”. Faptul că sunt obligaţi să se gândească la muncă în timpul concediului arată că „şeful nu le respectă timpul liber”, au mai afirmat 29% dintre americani.

Totuşi, 13% dintre respondenţi au insistat că îşi vor ţine închise dispozitivele tehnologice pe perioada vacanţei. Însă există şi 22% care au susţinut că, dacă vor fi rugaţi să lucreze în concediu, vor refuza cu fermitate.