American Express, amendat pentru practici ilegale

Emitentul de carduri de credit American Express a fost amendat luni cu 27,5 milioane de dolari pentru condiţii dezavantajoase impuse clienţilor, informează AGERPRES. Mai mult, compania americană a fost obligată la plata unor daune de 85 de milioane de dolari în favoarea a 250.000 de clienţi lezaţi de "practici ilegale", comise între 2003 şi primăvara anului 2012, potrivit Biroului de protecţie financiară a consumatorului din SUA (CFPB).

RomaniaTV.net
02 oct. 2012, 06:49
American Express, amendat pentru practici ilegale

Grupul se face vinovat de „practici frauduloase în materie de comercializare /a anumitor produse/ şi de recuperare a creanţelor”, a indicat Biroul central american (Fed), într-un alt comunicat.

Potrivit CFPB, practicile incriminate au fost descoperite în urma unui control de rutină din partea Companiei de asigurare federală a depozitelor bancare (FDIC) şi din partea autorităţilor din Utah, la o filială a grupului, Express Centurion Bank, înregistrată în acest stat din vestul SUA.

Ancheta desfăşurată de mai multe organisme de supraveghere financiară după descoperirea neregulilor a stabilit că American Express şi-a înşelat clienţii în „etapele de solicitare şi de cumpărare a cardului până la reglementarea ratelor şi recuperarea datoriei”, a adăugat acest organism creat prin legea reformei Wall Street din 2010.