Judecătorul cazului lui Gregorian Bivolaru a primit o scrisoare de ameninţare

Un judecător de la Înalta Curte a Casaţie şi Justiţie, a fost ameninţat că va fi distrus dacă îl condamnă la închisoare pe Gregorian Bivolaru, liderul grupării spirituale MISA. Magistratul a primit acasă o scrisoare de ameninţare. Cu toate acestea, el a declarat nu este intimidat şi că va judeca până la final dosarul lui Gregorian Bivolaru

14 iun. 2013, 10:22
Judecătorul cazului lui Gregorian Bivolaru a primit o scrisoare de ameninţare

Judecătorul Ionuţ Matei, preşedintele completului care îl judecă pe Gregorian Bivolaru, a primit o scrisoare de ameninţare în căsuţa poştală. În biletul semnat de „noi cei indignaţi”, el este ameninţat că va fi dat afară în primul rând din justiţie dacă va face condamnarea.

„Este cu uşurinţă realizabil şi în curând veţi simţi şi veţi trăi (personal) răsplata binemeritată, iar atunci vă veţi convinge (că dacă mult rău aţi făcut, la fel de mult rău găsiţi după cum meriţi…după ce veţi executa ordinul dat (ştiţi de cine!!!) spre a-l arunca nevinovat după gratii pe Gregorian Bivolaru veţi rămâne destui ani faţă în faţă cu noi cei indignaţi spre a răspunde… „, scrie în scrisoarea de ameninţare.

Magistratul este ameninţat că o să fie distrus dacă îl condamnă la închisoare pe liderul MISA.

După cum probabil bănuiţi NOI CEI INDIGNAŢI suntm acelaşi grup care am făcut (prin metode numai de noi ştiute) ca JUSTIŢIA IMANENTĂ să-l prăbuşească şi apoi să-l aducă în faţa dumneavoastră în rolul de infractor pe fostul PRIM MINITRU Adrian Năstase, care după cum ştiţi a fost la rândul lui un alt duşman îndârjit şi plin de ură al lui Gregorian Bivolaru. Dacă am reuşit aceasta cu Adrian Năstase, cu dumneavoastră ne va fi mult mai uşor să vă azvârlim afară din justiţie (după cum veţi simţi şi veţi vedea), încheie scrisoarea.  

Judecătorul Ionuţ Matei a declarat, vineri, că scrisoarea de ameninţare primită pe adresa de domiciliu nu îl intimidează, că va judeca până la final dosarul lui Gregorian Bivolaru.

Matei a precizat că a mai primit o astfel de scrisoare, „ceva mai soft”, şi înainte de a stabili, anul trecut, reţinerea spre rejudecare a dosarul în care Gregorian Bivolaru a fost achitat pentru perversiune sexuală, act sexual cu un minor şi trafic de minori.

El a precizat că din cuprinsul scrisorii reiese că se cere o anumită soluţie, favorabilă liderului MISA Gregorian Bivolaru. „Este cazul ca amestecurile în justiţie să înceteze. Oamenii trebuie să înţeleagă că se dau soluţii doar după probele şi după ceea ce este existent la dosar„, a mai spus Ionuţ Matei.

Potrivit Mediafax, judecătorul a precizat că nu este intimidat, dar că are totuşi o familie, un copil mic, afirmând, totodată, că astfel de practici nu sunt normale.

Ionuţ Matei a spus că face plângere penală pentru şantaj, arătând că doreşte ca organele judiciare să-şi facă treaba şi să soluţioneze acţiunea sa într-un termen rezonabil, într-un sens sau altul. Judecătorul a precizat că atât scrisoarea de ameninţare de anul trecut, cât şi cea primită joi, împreună cu CD-ul pe care nu l-a atins, vor ajunge probe la dosar.

Magistratul a mai spus că va judeca până la final dosarul lui Gregorian Bivolaru, precizând că este posibil ca instanţa să rămână în pronunţare chiar vineri.

Întrebat dacă va apela la vreo formă de protecţie, Ionuţ Matei a spus că nu doreşte să comenteze astfel de situaţii, dar a precizat că nu este greu să fii urmărit până acasă sau pe unde mergi.

Citeşte şi Declaraţie-şocantă a unei martore, în dosarul Bivolaru: A fost pusă să facă sex pe morminte

Bivolaru a fost arestat, în martie 2004, sub acuzaţia că a întreţinut relaţii şi perversiuni sexuale cu Mădălina Dumitru, folosindu-se de influenţa pe care o avea asupra acesteia, în calitate de profesor de yoga. Bivolaru a fost însă eliberat din arest după ce, la 1 aprilie 2004, Curtea de Apel Bucureşti a constatat că emiterea mandatului a fost făcută de o instanţă necompetentă.

Anchetatorii au stabilit că, în 2002 – martie 2004, acesta ar fi practicat în mod repetat acte cu caracter obscen faţă de minora Mădălina Dumitru. În perioada ianuarie-noiembrie 2000, precum şi în aprilie 2003, folosindu-se de calităţile de profesor yoga şi mentor spiritual, Bivolaru ar fi întreţinut acte sexuale cu alte două minore – Agness Arabella Mureşan şi Ilinca Simionescu.

Gregorian Bivolaru, acuzat de viol şi în Finlanda. Mărturisirile unei tinere despre Guru VIDEO

În august 2004, procurorii de la Parchetul Curţii de Apel Bucureşti l-au trimis pe Bivolaru în judecată pentru act sexual cu un minor, perversiune sexuală, corupţie sexuală, trafic de minori şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat a României. Au mai fost trimişi în judecată Mirona Farcaşi (pentru corupţie sexuală) şi vameşul Farkaş Ferenc Szolt (prins o dată cu Bivolaru, la Nădlac, acuzat de trafic de migranţi).

Deşi pe numele lui exista o interdicţie de a părăsi ţara, Bivolaru a ieşit din România, fiind reţinut la Malmo, în Suedia. Ulterior, el a obţinut statut de azilant.

Gregorian Bivolaru a fost arestat în aprilie 2005, în Suedia, însă în luna noiembrie a aceluiaşi an, autorităţilor române li s-a respins cererea de extrădare a acestuia.

Fotografie din arhivele MISA: Bivolaru în timp ce face sex cu o cursantă