Amendă de 100.000 de lei pentru Zoo Bucov, după ce cangurul pitic a fost ucis de maidanezi

Ca urmare a incidentului petrecut la Grădina Zoologică Bucov în urma căruia un exemplar de cangur pitic a fost omorât de câţiva câini comunitari, comisarii Gărzii de Mediu – CJ Prahova au efectuat un control în incinta grădinii zoologice din Parcul Memorial Constantin Stere.

RomaniaTV.net
31 aug. 2012, 06:45
Amendă de 100.000 de lei pentru Zoo Bucov, după ce cangurul pitic a fost ucis de maidanezi

În urma verificărilor, s-a constatat că deşi gardul de protecţie al adăpostului era nou, având o înălţime de 1,8 m, patru câini comunitari au reuşit să intre în zona împrejmuită a adăpostului, provocând moartea cangurului. Incidentul a fost posibil ca urmare a deteriorării gardului exterior al Grădinii Zoologice Bucov, pe o anumită suprafaţă, ceea ce a permis câinilor comunitari să pătrundă în incinta acesteia. Precizăm că exemplarul de cangur avea un adăpost pe timp de noapte, dar în seara zilei de 27.08.2012 acesta nu a fost închis de personalul parcului.

Având în vedere cele constatate, GNM-CJ Prahova a aplicat o amendă în valoare de 100.000 lei, potrivit OUG 195/2005 privind protecţia mediului, cu modificările şi completările ulterioare.

De asemenea, ca măsură cu termen 15.10.2012, s-a dispus împrejmuirea întregului perimetru al Grădinii Zoologice, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, respectiv asigurarea pazei pe timp de noapte, pentru prevenirea apariţiei unor astfel de incidente.