Ambasadorul român la Londra, desemnat „Diplomatul anului 2012 din Europa”

Ambasadorul României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Dr. Ion Jinga, a primit marţi titlul de „Diplomatul anului 2012 din Europa”. Iniţiativa decernării premiului aparţine revistei Diplomat, care apare la Londra, şi se adresează corpului diplomatic acreditat în Marea Britanie, mediilor politice, de afaceri şi think tank-urilor britanice.

RomaniaTV.net
25 apr. 2012, 16:11
Ambasadorul român la Londra, desemnat „Diplomatul anului 2012 din Europa”

Premiile acordate de revista Diplomat sunt „o modalitate de recunoaştere a unor rezultate de excepţie ale diplomaţilor acreditaţi în Regatul Unit”, se arată într-un comunicat de pe site-ul Ministerul Afacerilor Externe.

Cu acelaşi prilej, ataşatul de presă al Ambasadei României, Dr. Cristina-Narcisa Niţă, care este şi preşedinte în exerciţiu al Asociaţiei ataşaţilor de presă acreditaţi la Londra, a primit premiul pentru „Contribuţia deosebită la activitatea ataşatilor de presă”.

Desemnarea câştigătorilor a fost făcută de un juriu format din diplomaţi de rang înalt, criteriul de acordare a premiilor constituindu-l performanţa în activitatea profesională din anul precedent. Selecţia s-a realizat pe baza nominalizărilor transmise de către membrii corpului diplomatic acreditat la Londra.

Evenimentul este la cea de-a patra ediţie şi se bucură de un succes remarcabil în rândul corpului diplomatic şi al mass media locale. Ceremonia a avut loc la hotelul Langham din centrul capitalei britanice, în prezenţa corpului diplomatic străin, a unor demnitari şi diplomaţi din FCO şi a reprezentanţilor presei britanice.

Titlul „Diplomatul anului” se acordă câte unui singur ambasador din Europa, Orientul Mijlociu, Asia, Africa şi cele două Americi. Se mai acordă premii pentru categoriile: „Femei în diplomaţie”, „Cel mai bun adjunct de Şef de misiune” şi „Tânărul diplomat al anului”.

 Mulţumind pentru onoarea de a fi desemnat „Diplomatul anului 2012 din Europa”, ambasadorul Ion Jinga a arătat că: „Văd în acest premiu o recunoaştere a profesionalismului Serviciului Diplomatic al României în ansamblul său, a calităţii şi dedicaţiei echipei cu care lucrez la Ambasada României din Marea Britanie – dovedită inclusiv prin faptul că ataşatul de presă al Ambasadei a primit astăzi premiul pentru contribuţia deosebită la activitatea ataşaţilor de presă. În egală măsură este, cred, rezultatul activităţii diplomatice pe care o desfăşor cu seriozitate şi pasiune în serviciul României. În plan personal, acest premiu înseamnă satisfacţia lucrului bine făcut şi bucuria de a-ţi vedea familia mândră de tine.”