Alternative naturale pentru siropul de tuse

Frigul, răcelile, virozele vor aduce cu ele si tusea. Seaca, productiva, oricum ar fi nu-i da pace copilului tau nici ziua si nici noaptea.

RomaniaTV.net
02 oct. 2012, 08:03
Alternative naturale pentru siropul de tuse

Te straduiesti din rasputeri sa gasesti cele mai bune solutii pentru copilul tau. Cele mai la indemana sunt chiar cele naturale!
Inainte de toate, trebuie sa stii mami, ca tusea este o reactie fireasca a organismului prin care incerca sa scape de secretiile din gat. La solutii antituse nu apelezi de la inceput, ci doar atunci cand somnul sau starea generala a micutului tau este afectata de tuse. Iata cele mai simple remedii ca sa alugi tusea!

1. Ceaiul cu miere si lamaie
Intr-un vas cu 1 litru de apa pui 2 lamai feliate si fierbi. Dupa racire adaugi si o lingura de miere. Este un ceai calmant, bogat in vitamina C, si va fi ca o hainuta de protectie pentru gatul copilasul tau. Il poate bea atat cald, cat si rece (la temperatura camerei).

2. Suc de ananas si miere
Fierbe un fruct de ananas cu 1 litru si jumatate de apa, la foc mic. La final, dupa racire, adauga o lingurita de miere si amesteci pana se dizolva. Micutul e bine sa bea amestecul caldut. Efectele sale calmante, vor fi extrem de eficiente in luptea cu tusea.

Citeste mai multe pe mami.ro