Alte trei CLUBURI DE FIŢE din Bucureşti au fost ÎNCHISE de Garda Financiară

Lovitură grea pentru amatorii de distracţie din Capitală. Alte trei cluburi au fost închise, miercuri seară, de reprezentanţii Gărzii Financiare, informează România TV. Motivul: evaziune fiscală. În urmă cu o săptămână, două cluburi de fiţe au pus lacătul pe uşă din acelaşi motiv, însă patronii au contestat decizia în instanţă, iar pe perioada procesului cluburile vor fi redeschise.

RomaniaTV.net
15 nov. 2012, 08:09
Alte trei CLUBURI DE FIŢE din Bucureşti au fost ÎNCHISE de Garda Financiară

În noaptea de miercuri spre joi, reprezentanţii Gărzii Financiare au efectuat controale inopinate la trei cluburi din Capitală, aflate în cartierul Regie, pr str. Viitorului şi pe str. Paris, informează România TV.

Inspectorii Gărzii Financiare au sigilat casele de marcat şi intrările în cluburi, întrucât au descoperit că administratorii cluburilor făceau evaziune fiscală. Mai exact, aceştia comercializau băuturi alcoolice sau nealcoolice pentru care nu eliberau bon fiscal, sustrăgându-se astfel de la plata taxelor şi impozitelor către bugetul de stat.

În urma constatării încălcării obligativităţii legale de utilizare a caselor de marcat electronice fiscale şi a lipsei înregistrărilor obligatorii din documentele justificative contabile, comisarii au dispus aplicarea de amenzi  contravenţionale şi confiscări de sume în cuantum total de 35.925 lei şi suspendarea activităţii tuturor celor trei cluburi. Este important de menţionat faptul că una dintre firmele verificate desfăşura activitate comercială fără a fi dotată cu aparatul de marcat electronic fiscal prevăzut de lege, motiv pentru care locaţia a fost sigilată„, se arată într-un comunicat de presă al Gărzii Financiare.

Săptâmâna trecută, membrii Gărzii Financiare au mai închis alte 2 cluburi de fiţe din Capitală din acelaşi motiv: evaziune fiscală.

Administratorii cluburilor Bamboo şi Barletto au contestat decizia Gărzii Financiare, astfel încât pe perioada procesului, cluburile vor fi redeschise.