Altă victimă a lui „Batman”: Un elev s-a deghizat în „Two Face” şi s-a împuşcat mortal la şcoală

Un elev american de 13 ani, de la o şcoală din Oklahoma, s-a deghizat  în personajul negativ Harvey Dent, zis şi "Two-Face", dusmanul lui "Batman" şi s-a împuşcat mortal pe holul şcolii, cu un pistol, în faţa colegilor lui, înainte de începerea orelor.

RomaniaTV.net
28 sept. 2012, 08:38
Altă victimă a lui „Batman”: Un elev s-a deghizat în „Two Face” şi s-a împuşcat mortal la şcoală

Tragedia s-a petrecut în ziua când instituţia ţinea Ziua „Super Hero”, din cadrul săptămânii de campanie pentru prevenirea cancerului la sân, „Breast Cancer Awareness” şi toţi elevii veniseră îmbrăcaţi în costume asemănătoare, inspirate de personaje celebre din astfel de filme.

Cade Poulos, elevul care s-a sinucis, se pare că a făcut acest gest extrem pentru că devenise ţinta sicanelor şi a agresiunilor unora dintre colegii lui, după cum scrie pe pagina-memorial de Facebook a colegiului din Stillwater, unde s-a petrecut tragedia, special creată pentru el, „Stillwater Junior High”.

Elevii care se grăbeau să intre în sălile de curs au auzit deodată o împuşcătură, apoi l-au văzut pe Cade zăcând pe jos, într-o baltă de sânge, după cum au povestit colegii băiatului, scrie Daily Mail. Cei mai mulţi dintre ei, care nu ştiau încă ce s-a întâmplat, s-au îmbulzit să se ascundă în clase, crezând că este vorba despre un atac armat în şcoala lor.

„Ne-am trântit pe jos, am început să ţipăm când am auzit împuşcătura. Acum cred că agresiunea este o atitudine de neacceptat, care îi răneşte pe oameni în fiecare zi. Răutăţile spuse sau făcute într-o doară rănesc. Ştim prin ce ai trecut. Dar te iubim cu toţii şi vei fi în rugăciunile noastre…”, au scris colegii lui Cade pe pagina de Facebook, creată joi, la o zi după tragedie.

Miercuri noaptea, peste 120 de prieteni ai lui Cade şi membri ai comunităţii din Stillwater au mers la Biserica Metodistă din Highland Park, uinde au participat la o slujbă în memoria băiatului, scrie publicaţia americană Tulsa World.

Tragedia de la colegiu reaminteşte de teribilul atac din vară, de la cinematograful din Aurora, statul Colorado, unde James Holmes, un dezechilibrat mintal după toate aparenţele, s-a deghizat în „Joker”, un alt personaj din Batman, a intrat în sala unde avea loc premiera, după ce începuse filmul, şi a tras cu o armă, pe întuneric, în mulţimea luată prin surprindere, care în primele momente nu şi-a dat seama dacă este scenariu de film sau realitate. 12 persoane au fost ucise atunci, între care şi o fetiţă de numai 6 ani.