Alitalia a suspendat cursele operate de Carpatair în Italia, în urma accidentului de la Roma VIDEO

Compania Alitalia a suspendat contractul cu societatea Carpatair, în urma accidentului aviatic care a avut loc sâmbătă noapte. Un avion al companiei româneşti a ieşit de pe pistă la aterizare, iar doi oameni se află în continuare în spital. Presa italiană dezbate parteneriatul dintre cele două companii, siguranţa zborurilor companiei româneşti, dar şi graba companiei Alitalia de a-şi acoperi logo-ul de pe aeronava implicată în incident.

04 feb. 2013, 12:14
Alitalia a suspendat cursele operate de Carpatair în Italia, în urma accidentului de la Roma VIDEO

Cauzele accidentului nu sunt clare deocamdată. Anchetele deschise de către autorităţile din domeniul aerian, justiţia italiană şi compania Alitalia au continuat pe aeroportul Roma-Fiumicino, unde avionul Carpatair se afla în continuare pe iarbă.

„Am făcut o cerere la Agenţia italiană pentru Aviaţie Civilă pentru a controla nivelul de siguranţă al companiei Carpatair, pentru că au avut deja patru incidente”, a declarat MArco Venziani, secretarul la nivel naţional al sindicatului Uil Trasporti.

Iniţial, Alitalia a pus accidentul pe seama rafalelor de vânt. Acum, nu este exclusă nici varianta unei erori de pilotaj. „Pilotul este experimentat. Incidentul nu era previzibil, însă se putea evita”, a precizat directorul operaţional Alitalia, Giancarlo Schisano.

Într-un gest extrem de criticat, duminică dimineaţă, Alitalia a trimis trei operatori care au dat cu spray alb pe logo-ul companiei de pe aeronava Carpatair. Lucru făcut pentru a evita publicitatea negativă.

Sâmbătă noaptea, 50 de pasageri au crezut că vor muri după ce aeronava în care se aflau a ratat aterizarea şi a ajuns pe iarbă, la aproximativ 300 de metri de pistă.

Parteneriatul dintre Alitalia si Carpatair este acum subiect de controversă în Italia, mai ales că nu este primul incident în care este implicată compania românească.