Alina Dumitru a adus României prima medalie la JO 2012

În finala categoriei 48 kg a probei de judo de la JO 2012, Alina Dumitru a fost învinsă de brazilianca Sarah Menezes. Această medalie de argint este prima a delegaţiei noastre la Olimpiada de la Londra.

RomaniaTV.net
28 iul. 2012, 15:28
Alina Dumitru a adus României prima medalie la JO 2012

Cea mai bună judoka din istoria României, Alina Dumitru, este pentru a doua oară consecutiv cea care deschide drumul delegaţiei noastre spre medalii, la o ediţie a Jocurilor Olimpice. Spre deosebire de Beijing 2008, medalia câştigată de Alina este însă de argint.

În ciuda unei accidentări care a chinuit-o pe tot parcursul zilei de sâmbătă, Alina a avut o evoluţie foarte bună şi a reuşit trei victorii care au propulsat-o până în finală. Compatrioata noastră, campioană olimpică în urmă cu patru ani, le-a învins pe cubaneza Alvarez Mestre, mongola Urantsetseg Munkhbat şi japoneza Tomoko Fukumi, înainte de a lupta pentru aur cu brazilianca Sarah Menezes.

Disputa pentru titlul olimpic a fost extrem de echilibrată, însă pe parcursul ei Alina a resimţit din plin dureri la cot, care au împiedicat-o vădit să-şi pună în practică procedeele. Astfel, i-a dat în multe rânduri prilejul mai tinerei sale adversare sud-americane să preia iniţiativa, iar la unul din atacuri, când mai rămăsese doar un minut, Menezes a punctat printr-un yuko.

În final, Alina Dumitru a pierdut cu 0-11 şi câştigă titlul de vicecampioană olimpică, aducând României prima medalie la această ediţie a Jocurilor Olimpice.

Aceasta ar putea fi ultima competiţie majoră din cariera Alinei Dumitru. Sportiva, ca va împlini 30 de ani pe data de 30 august, şi-a anunţat retragerea din activitate după Olimpiada de la Londra.