Alimentele prăjite cresc riscul de apariţie a cancerului. Vezi de ce produse trebuie să te fereşti

Ştiai deja că pâinea albă, cartofii prăjiţi şi chipsurile nu au valoare nutritivă, ci ajută doar la adunarea kilogramelor în plus. Dar ştii că prin prăjire toate aceste produse degajă acrilamidă, o substanţă cancerigenă?

01 feb. 2013, 17:58
Alimentele prăjite cresc riscul de apariţie a cancerului. Vezi de ce produse trebuie să te fereşti

Iată la ce alimente trebuie să ai grijă, deoarece conţin acrilamidă: cartofii prăjiţi, chipsurile, biscuiţii, pâinea, cereale pentru micul dejun prăjite, fursecuri.

Pentru a reduce riscul de formare a acrilamidei, schimbă modul în care găteşti carbohidraţii şi schimbă meniul, însă ai grijă la ce tip ce carbohidraţi alegi să găteşti.  

Înainte de a găti cartofii, lasă-i la înmuiat în apă măcar 30 de minute. Acest obicei va reduce nivelul de acrilamidă cu până la 38%, iar dacă îi laşi în apă două ore riscul va fi unul şi mai diminuat. Atunci când prăjeşti pâine este de preferat să o faci pe cel mai mic nivel şi să nu formeze o crustă maronie la suprafaţă. Include în dietă legumele crucifere, cum ar fi broccoli, varză, conopidă, varză de Bruxelles care conţin substanţe anticancerigene şi te protejează de efectele nocive ale acrilamidei.