Alimentele care slăbesc

Anumite alimente pot ajuta organismul într-un mod favorabil, ducând astfel la o accelerare a metabolismului. Medicul nutriţionist, Corina Zugravu, a prezentat, pentru RTV.NET, care sunt alimentele ce ajută procesul de asimilare.

12 mai 2012, 06:10
Alimentele care slăbesc

Alimentele picante se află pe lista alimentelor care accelerează procesul metabolic

„Metabolismul este însă accelerat puţin de alimentele foarte picante, de tip ardei, muştar, piper şi altele din această categorie, astfel că mâncarea picantă poate fi considerată drept o mâncare care favorizează scăderea în greutate”, a declarat Corina Zugravu.

Si despre cafea sau alimentele cu conţinut ridicat de proteine se poate spune că favorizează slăbirea, deoarece pentru a le digera, organismul este supus la un efort mai mare.

„Şi cafeaua accelerează metabolismul. Mâncarea bogată în proteine favorizează slăbirea, pentru că proteinele, pentru a fi absorbite, metabolizate şi folosite, supun organismul la un efort mai mare, deci cheltuiala de energie este mare. Din această cauză multe diete se bazează pe carne slabă şi brânză degresată”, a precizat nutriţionistul.

Şi alimentele care conţin multe fibre contribuie la o accelerare a metabolismului.  

„Alimentele bogate în fibre (cereale integrale, legume, fructele mai puţin dulci) scad absorbţia nutrienţilor, ca atare putem spune că „slăbesc”, pentru că ne permit să mâncăm mai mult, fără a absorbi tot”, a adăugat medicul.