Alimentele care ne ajută în scăderea glicemiei

Glicemia este reprezentată de cantitatea de glucoză din sânge. Pentru o viaţă sănătoasă avem nevoie de un echilibru alimentar. Medicul nutriţionist Corina Zugravu a declarat, pentru RTV.NET, care sunt aceste alimente care ajută la diminuarea glicemiei.

22 mai 2012, 05:45
Alimentele care ne ajută în scăderea glicemiei

„Este vorba despre alimente bogate în fibre (îndeosebi solubile) care scad absorbţia rapidă a carbohidraţilor din mâncare, ameliorează sensibilitatea la insulină, etc. Putem încadra aici nucile şi alunele de orice fel, seminţele de in, avocado”, a precizat Corina Zugravu.

Cerealele integrale, alimentele bogate în proteine şi o mare parte din legume prezintă un indice glicemic redus. Aceste alimente ajută la controlarea glicemiei.

„De asemenea, un efect de „menajare” a glicemiei au şi toate alimentele cu indice glicemic mic, al căror consum nu este urmat de o creştere brutală a glicemiei şi, deci, nici de o „forţare” a pancreasului endocrin în ceea ce priveşte secreţia de insulină. Cerealele integrale, alimentele bogate în proteine, majoritatea legumelor (mai ales frunze) au un indice glicemic mediu sau mic”, a adăugat medicul nutriţionist.