Alimente pe care NU TREBUIE să le dai copilului

Luni începe şcoala şi mămicile deja se gândesc ce alimente să le pună copiilor la pachet. Cum alimentaţia sănătoasă trebuie să fie o prioritate iată câteva alimente care nu au ce căuta în ghiozdanul unui copil, chiar dacă sunt preferatele lui.

RomaniaTV.net
14 sept. 2012, 19:49
Alimente pe care NU TREBUIE să le dai copilului

Snaks-uri cu fructe. Sunt dulci, deci copiii le adoră. Dentiştii şi părinţii însă le urăsc pentru că sunt principala sursă de carii şi, în plus, mustesc de coloranţi şi arome artificiale şi, deşi au pe etichetă cuvântul “fructe”, majoritatea conţin o cantitate prea mică. Chiar şi cele care conţin fructe adevărate sunt lipsite de fibre sănătoase şi apă, două elemente pe care le găseşti din plin în fructul proaspăt.

Deserturi din comerţ. Ştim cu toţii că toate prăjiturelele şi deserturile din comerţ nu sunt deloc sănătoase. Dar le punem în ghiozdănel pentru că le plac copiilor. Dar un astfel de desert nu este deloc sănătos. Este o bogată sursă de grăsimi trans care trebuie ocolită şi de copii, şi de adulţi deopotrivă. Soluţia este să te transformi în “băiatul rău”. Copiii trebuie să înveţe că desertul este ceva care se consumă din când în când şi că nu este obligatoriu la fiecare masă. În plus, poţi opta pentru prăjiturele făcute în casă. Iar dacă le faci împreună cu cel mic, distracţia va fi garantată pentru amândoi.

Citeşte continuarea pe Sfatulparintilor.ro.