Alimente fabuloase ca să rămâi însărcinată, de care nu ştiai

Daca vrei sa ramai insarcinata, trebuie sa iti privesti cu atentie dieta alimentara. Ceea ce mananci tu si partenerul tau are impact mare asupra fertilitatii voastre, a sanatatii spermei lui si chiar asupra sexului copilului conceput.

15 aug. 2013, 05:38
Alimente fabuloase ca să rămâi însărcinată, de care nu ştiai

Studiile pe tema legaturii dintre mancare si fertilitate au scos la iveala cateva alimente populare, la indemana si cu efect fabulos asupra cresterii sansei de a ramane insarcinata, pe care este indicat sa nu le ratezi din alimentatia ta zilnica.

Scoici si stridii (si alte alimente bogate in zinc)

Se tot spune ca scoicile sunt un afrodisiac puternic, insa poate din cauza faptului ca sunt asa de bune la a concepe copii. Aceste moluste de mare sunt un pachetel plin ochi cu zinc, un mineral crucial pentru a asigura o sperma sanatoasa si o dezvoltare buna a ovulului. Daca nu iti plac aceste produse, incearca sa consumi zilnic nuci, oua si boabe de fasole, la fel de bogate in zinc.

Usturoiul

Micul bob alb de usturoi este plin de proprietati pentru a ajuta la conceperea copiilor, asa incat problema mirosului neplacut al respiratiei nu mai conteaza pentru ca veti manca amandoi, efectele fiind bune pentru ambii. Mineralul de baza din usturoi care stimuleaza rapid fertilitatea si dezvoltarea rapida calitativa a spermei este seleniul, cel responsabil in a contribui la evitarea pierderilor de sarcina in primul trimestru.

Usturoiul contine vitamina B6 care asista corpul la reglarea hormonala si intarirea sistemului imunitar.

Mierea

Acest elixir creat de albine a fost mult timp considerat stimulentul de baza al fertilitatii, alaturi de multe alte boli pe care le vindeca. Mierea este bogata in minerale si aminoacizi si imbunatateste calitatea spermei, intareste ovarele si functionarea lor precum si uterul. Femeile sunt incurajate sa consume zilnic o lingura de miere peste care se pune scortisoara.

Citeste mai mult pe sfatulparintilor.ro