Alimente expirate de UN AN, în bucătăria unei pensiuni din Braşov VIDEO

O pensiune din Braşov comercializa produse expirate chiar şi din 2012. Printre alimentele expirate se numără pulpă de raţă, ficat, mici, perişoare, dar şi carne de pui.

22 mai 2013, 07:41
Alimente expirate de UN AN, în bucătăria unei pensiuni din Braşov VIDEO

Neregulile au ieşit la iveală în urma unui control a celor de la Protecţia Consumatorului. Produsele expirate erau adevărate bombe pentru sănătate, mai ales că nici temperatura din frigidere nu era adecvată, potrivit România TV.

Majoritatea produselor din carne pe care le-am găsit au termene de valabilitate expirată, unele chiar din 2012. De exemplu pulpa de raţă sau alte produse care trebuiau refrigerate şi dânşii le-au congelat„, a declarat Sorin Susanu, comisar şef ANPC Braşov.

Comisarii OPC spun că acestea puteau pune în pericol viaţa consumatorilor.

Pe lângă celelalte probleme, extrem de grave referitoare la produsele din carne găsite expirate, mai este faptul că temperaturile în toate frigiderele sunt total neconforme. Deci putem considera ca sunt periclitate toate acele produse.”, a completat comisarul ANPC.

Reprezentanţii pensiunii dau vina pe bucătar.

Îl consider un incident neplăcut cauzat de faptul că în urmă cu trei zile am angajat un nou bucătar care din păcate nu şi-a îndeplinit atribuţiile. Nu a verificat alimentele existente în bucătărie, nu a verificat temperatura frigiderelor„, a spus Oana Voicu, consilierul juridic al firmei.

Produsele expirate au fost retrase şi distruse. Proprietarii pensiunii vor plăti o amendă ce poate ajunge până la 30 de mii de lei.

Vezi şi Medicamente şi suplimente alimentare EXPIRATE, descoperite într-o farmacie din Vaslui