Alimente care te fac o persoană mai deşteaptă

Consumul de alimente „pentru creier” nu numai că te deșteaptă, dar îți îmbunătățesc și memoria, abilitățile cognitive și sănătatea generală a creierului. Ai auzit vreodată zicală „Eşti ceea ce mănânci”? Iată cum anumite alimente îți influențează creierul și funcțiile sale.

RomaniaTV.net
31 aug. 2012, 06:51
Alimente care te fac o persoană mai deşteaptă

Alimentele naturale și medicamentele naturiste sunt mai puternice decât orice alt medicament destinat prevenirii bolilor creierului. Ele asigură aportul necesar de nutrienți, îmbunătățesc memoria. Nu îți vor ridica IQ-ul la nivel de geniu, dar cu siguranță te vor face mai sănătos și mai alert.
 
1. Varza roșie. Antocianii din varza roșie nu ajută numai la sănătatea minții, ci și la menținerea sănătății cardiace și oferă protecție împotriva cancerului. Alte astfel de legume crucifere foarte sănătoase sunt și conopida, varza de Bruxelles și broccoli. Toate sprijină sănătatea și împiedică apariția cancerului, au rol de detoxifiere a organismului și te apăra de infarct.

2. Grăsimile sănătoase. Grăsimile din lactate, carne slabă și uleiuri sunt importante pentru producția de acetilcolină, crucială pentru formarea memoriei și integritatea neuronilor. Peștele și fructele de mare sunt o cale bună de a-ți mari aportul de grăsimi sănătoase. Consumă somon, păstrăv, sardine pentru uleiul omega-3 important în sănătatea creierului.  

3. Roșii. Licopenul din roșii este un antioxidant puternic care luptă împotrivă bolilor neutralizând radicalii liberi, moleculele ce afectează sau distrug celulele nervoase.

4. Ghimbirul. Este unul din ceii mai buni anti-inflamatori naturali. Nu numai că blochează formarea compușilor ce duc la boli degenerative precum Alzheimer sau Parkinson, dar scade aciditatea din corp. Alte alimente precum oregano, scorțișoară, cuișoare conțin antioxidanți și sunt benefice creierului.

5. Fasole, mazăre, legume și soia. Sunt scăzute în grăsimi și bogate în proteine și țin la distanță bolile cardiace și cancerul de prostată. Fasolea conține cantități mari de tiamină, o vitamină B importantă în activitatea corectă a celulelor creierului și a funcțiilor cognitive.

Citeşte mai multe pe Sfatulpărinţilor.ro