Alimente care alungă răcelile

Intotdeauna, la trecerea de la un anotimp cald la unul rece, cei mai predispusi racelilor si gripelor sunt cei mici. Si cum este mai bine sa previi decat sa tratezi, iata cateva sfaturi de specialitate.

RomaniaTV.net
05 oct. 2012, 10:03
Alimente care alungă răcelile

Microbii reusesc sa ne imbolnaveasca micutii croindu-si drumul printr-un sistem imunitar slabit sau in curs de dezvoltare (asa cum este cazul bebelusilor de cateva luni). Ca sa reusim sa tinem cat mai departe microbii, putem sa ne folosim de o serie de alimente care intaresc rezistenta organismului copiilor. De asemenea, acestea se pot folosi si pentru ameliorarea simptomelor in cazul in care cei mici au racit deja.

Alimente bogate in vitamina C

Populara vitamina C, atat de mult folosita in cazul virozelor, este un fel de Superman al organismului cu rezistenta scazuta. Aceasta pentru ca microbii, virusurile nu pot supravietui intr-un mediu ce abunda in aceasta vitamina. Sursele de vitamina C sunt: ardeiul gras, conopida, fasolea verde, varza, sfecla, morcovii, rosiile, broccoli si cartofii.
La acestea, ca zarzavaturi, poti folosi cu incredere patrunjelul, telina si busuiocul. Pentru a-i da celui mic si fructe bogate in vitamina C, ii poti cumpara capsuni, grepfrut, pepene galben sI verde, zmeura, portocale, ananas, caise, prune, afine, struguri si banane.

Citeste mai multe pe mami.ro