Alimente care alungă INSOMNIA

Fie ca avem copii mici sau mari, probleme la job sau in familie, dificultati financiare sau in relatii, toti am trait acele nesfarsite minute de cosmar cand nu putem adormi oricat de obosiţi am fi şi ne foim de pe o parte pe alta în bezna ore în şir calculand cate minute de somn am mai prinde daca am adormi.

RomaniaTV.net
24 nov. 2012, 13:51
Alimente care alungă INSOMNIA

Ca sa nu mai treci prin asa ceva, expertii de la Woman’s Day recomanda cateva alimente care alunga insomnia si-ti aduc un somn odihnitor.

Migdalele contin magneziu, ceea ce ajuta nu numai la somn, dar si la relaxarea muschilor. In plus, contin proteine, ceea ce ajuta la mentinerea stabila a nivelului glicemiei in timpul somnului si te ajuta sa adormi comutand organismul din ciclul alert, sustinut de adrenalina, in ciclul odihna si digestie. Asadar, inainte de culcare, rontaie o mana de migdale ca sa iti ajuti corpul sa se relaxeze.

Ceaiul. O cana de ceai cald de musetel este un stravechi remediu natural pentru insomnie. Ceaiul verde e bun si el, deoarece contine teanina, care induce somnul. Totul e sa gasesti ceai verde decofeinizat, ca sa nu contracareze efectul substantei somnifere.

Visinele. Studiile facute de savantii de la doua universitati americane au demonstrat ca visinele stimuleaza in mod natural si semnificativ secretia de melatonina a organismului, ceea ce a ajutat subiectii de studiu sa scape de insomnii. Un pAhar de suc de visine sau o portie de visine proaspete, congelate sau uscate mancate inainte de culcare iti vor oferi un somn rapid si adanc.

Produsele lactate: Iaurtul, laptele şi branza conţin triptofan. În plus, au şi un nutrient cu surprinzătoare proprietăţi somnifere: calciul este eficient în reducerea stresului şi stabilizarea fibrelor nervoase, inclusiv cele din creier. Un iaurt fără zahăr, mâncat înainte de culcare, te va ajuta nu numai să dormi, dar şi să nu-ţi mai faci griji în legătură cu ce ţi-a zis şeful azi.

Citeşte continuarea pe Sfatulparintilor.ro