Alimente bune pentru creier

Suntem ceea ce mâncăm. Suntem ceea ce gândim. Din cele două afirmaţii putem deduce că anumite alimente sunt mai bune pentru creier decât altele. Prin urmare, pentru a gândi mai bine trebuie să consumăm cele mai bune alimente care să ne hrănească creierul în mod corespunzător. Această afirmaţie este la fel de adevărată şi în cazul copiilor. Noi studii de specialitate au arătat că o dietă necorespunzătoare în primii ani de viaţă are un impact negativ asupra IQ copiilor şi, mai târziu, a adulţilor.

RomaniaTV.net
30 iul. 2012, 04:47
Alimente bune pentru creier

Copiii, dar şi adulţii care au o dietă bazată pe alimente procesate sau fast-food se concentrează mai greu, au o memorie slabă şi suferă din cauza problemelor comportamentale. În plus, chiar şi copiii de 8-10 ani prezintă un nivel ridicat al colesterolului şi al grăsimilor din sânge. Aceste efecte conduc la o creştere a riscului de obezitate şi a dezvoltării altor probleme de sănătate.

Chiar şi în acest caz nu trebuie să se intre în panică: copiii şi adulţii trebuie încurajaţi să-şi schimbe obiceiurile de viaţă, nu doar pentru o sănătate înfloritoare, ci şi petru a mări IQ-ul. Numeroase studii au arătat că anumite alimente sunt esenţiale pentru a ajuta creierul să funcţioneze mai bine.

Citeşte continuarea pe Sfatulparintilor.ro