Alimentaţia bebeluşului: Când ar trebui introdus laptele de vacă în meniul copiilor

Alimentaţia bebeluşilor este preocuparea constantă a oricărei mămici. Iar când vorbim despre alimentaţia bebeluşilor, introducerea unor alimente noi necesită o anumită strategie. Spre exemplu, laptele de vacă NU ar trebui introdus în alimentaţia bebeluşilor mai devreme de împlinirea vârstei de un an.

RomaniaTV.net
16 mart. 2012, 07:43
Alimentaţia bebeluşului: Când ar trebui introdus laptele de vacă în meniul copiilor

Cum înainte de această perioadă, organismul bebeluşilor nu se poate descurca cu surplusul de minerale, proteine şi sodiu prezent în laptele de vacă este indicat să se aştepte cel puţin până la prima aniversare.

Cum să începi introducerea laptelui de vacă în alimentaţia bebeluşilor

Ofera-i bebeluşului o ceaşcă de lapte la masa de seară sau între două mese. Unor copii le place gustul laptelui astfel încât vor primi cu braţele deschise trataţia. Cu toate acestea, pediatrii nu recomandă ca micuţul să aibă acces la acest produs 24 de ore din 24, 7 zile pe săptămână. Oferă-i copilului tău lapte de vacă numai la masa de seară sau între două mese.

De cât lapte de vacă este nevoie în alimentaţia bebeluşilor?

Înainte de 3 ani, copiii au nevoie de doar 473 mililitri lapte de vacă pe zi. Mămicile care încă alăptează pot opta şi pentru laptele de vacă, dar nu este obligatoriu. În această perioadă laptele ar trebui să fie doar un supliment al mâncării solide.

Citeşte articolul întreg pe sfatulparintilor.ro