Alertă de incediu pe aeroport, în Florenţa. Patru pasageri au fost răniţi în timpul evacuării

Panică la bordul unui avion în Italia. Patru pasageri au fost răniţi după ce la bordul unui avion low cost pe ruta Florenţa - Timişoara s-a declanşat alarma de incendiu. Patru pasageri au fost răniţi în timpul operaţiunilor de evacuare, anunţă presa italiană. Una dintre persoanele rănite se află la spital, în timp ce restul au primit îngrijiri medicale la faţa locului. Nu acelaşi lucru spune şi compania care se ocupa de zbor. Potrivit Carpatair, niciunul dintre pasagerii aflaţi la bord şi dintre membrii echipajului nu au avut de suferit. În urma verificărior s-a dovedit că alarma a fost falsă.

RomaniaTV.net
28 mai 2012, 13:11
Alertă de incediu pe aeroport, în Florenţa. Patru pasageri au fost răniţi în timpul evacuării

Incidentul s-a petrecut pe pista de decolare pe Aeroportul din Florenta în jurul orei 11.40 ora Italiei, echipajul aeronavei de tip Saab-2000 a zborului Florenta-Timisoara, cu 45 de pasageri la bord, a sesizat declansarea mesajului de alarma de Incendiu la Motorul stang, unul care ulterior s-a dovedit a fi fals, se arată într-un comunicat emis de compania Carpatair.

Conform procedurilor, echipajul a încetat imediat rulajul, a declanşat sistemele de stingere a incendiului şi a evacuat aeronava.
Potrivit Carpatair, niciunul dintre pasagerii aflaţi la bord şi dintre membrii echipajului nu au avut de suferit. În schimb, presa italiană scrie că patru pasageri au suferit mici contuzii în timpul evacuării, iar alţi pasageri mai în vârstă au suferit atacuri de panică.

Aeroportul a fost închis mai bine de o oră, iar mai multe zboruri au fost deviate sau au avut întârzieri.