Alertă cu bombă la bordul unui avion al companiei Air France

Un Airbus A320 al Air France, care trebuia să asigure legătura Paris-Tel Aviv, a aterizat de urgenţă pe aeroportul Bale-Mulhouse la cererea căpitanului de bord, de teama prezenţei în avion a unei bombe.

RomaniaTV.net
02 mart. 2012, 07:31
Alertă cu bombă la bordul unui avion al companiei Air France

Incidentul s-a petrecut miercuri, iar compania aeriană franceză a vorbit despre acest incident de-abia acum.

„Conform procedurilor în vigoare şi ca măsură de precauţie, echipajul zborului AF2220 care decolase de la Paris-CDG la 29 februarie ora 19:13 cu destinaţia Tel Aviv şi 123 de pasageri la bord (dintre care doi copii mici), a fost deviat către aeroportul Mulhouse (estul Franţei, n.r.), în urma suspiciunii existenţei la bord a unui dispozitiv explozibil”, a anunţat Air France într-o declaraţie scrisă.

„Autorităţile competente au făcut o verificare completă a aparatului. Aceste verificări nu au dezvăluit nimic anormal”, a continuat Air France. Aeroportul a trebuit să fie închis timp de o oră din cauza mobilizării pompierilor, iar un avion ce venea din Berlin a fost redirecţionat, a mai informat compania franceză.

123 de pasageri au fost cazaţi şi au plecat în final de la Mulhouse cu un avion înlocuitor al Air France joi la ora 13:35, ora locală, sosind la Tel Aviv la 17:35, ora locală.

Presa franceză a informat că un telefon mobil rămas pornit a fost la originea incidentului.