ALEGERI REPETATE, cu acelaşi rezultat: Primarul de Târnova a obţinut un mou mandat

Primarul din localitatea arădeană Târnova, Florin Farcaşiu (PNL), aflat în funcţie de 22 de ani, a câştigat un nou mandat în urma scrutinului de duminică, el obţinând cu 232 de voturi mai mult faţă de următorul clasat, Ion Baciş, de la Mişcarea Creştin Liberală (PDL + PER).

RomaniaTV.net
25 iun. 2012, 06:33
ALEGERI REPETATE, cu acelaşi rezultat: Primarul de Târnova a obţinut un mou mandat

Biroul Electoral Judeţean a anunţat, luni dimineaţă, că în urma repetării scrutinului din comuna Târnova primarul în funcţie, Florin Farcaşiu (PNL), a câştigat un nou mandat, obţinând aproximativ 1.900 de voturi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Principalul său contracandidat, Ion Baciş de la Mişcarea Creştin Liberală (PDL + PER), a obţinut cu 232 de voturi mai puţin, la o prezenţă la urne de 82 la sută.

Cele 58 de buletine de vot găsite într-o urnă fără ştampila de control au fost anulate în cele din urmă, BEJ considerând că acestea nu pot influenţa rezultatul alegerilor.

Buletinele fără ştampila de control au fost descoperite, duminică, la câteva ore de la deschiderea urnelor, la secţia de votare numărul 5 din satul Drauţ. Secţia a fost închisă pentru aproximativ 30 de minute, procesul electoral fiind astfel suspendat până s-a pregătit o altă urnă de vot. În urna iniţială, din cele 140 de buletine introduse de alegători au fost găsite 58 pe care nu era aplicată ştampila de control.

Florin Farcaşiu este cel mai longeviv primar din judeţul Arad, fiind în funcţie din 1990.

În comuna Târnova, anularea scrutinului pentru primar din 10 iunie a fost decisă de BEC după ce s-a constatat că în procesul-verbal al Biroului electoral de circumscripţie exista o diferenţă nejustificată, de 55 de alegători, între numărul total al alegătorilor care s-au prezentat la urne în cazul cărora s-a folosit urne specială şi cel consemnat. Decizia a fost luată în condiţiile în care diferenţa între primii doi clasaţi a fost de 32 de voturi.

În această comună, în 10 iunie fusese declarat ca ales primar tot Florin Farcaşiu, cu 1.737 voturi, în timp ce candidatul Mişcării Creştin-Liberale (PDL+PER), situat pe locul secund, a obţinut 1.705 voturi.

După primul scrutin, sute de localnici au protestat în faţa sediului Primăriei Târnova faţă de primarul Farcaşiu, pe care îl acuzau de fraudarea alegerilor.