Alegeri parlamentare 2012. Raluca Turcan, un sticlar şi un regizor, printre candidaţii din Sibiu

Trei pedelişti cu influenţă în Sibiu: vicepreşedintele Raluca Turcan, fostul ministru Ion Ariton şi  preşedintele filialei, Cornel Ştirbeţ deschid lista candidaţilor ARD din judeţ. În tabăra USL ies în evidenţă un artist plastic- Ioan Tămâian, regizorul Sorin Ilieşiu şi deputatul cu un număr record de case- şaptesprezece.

RomaniaTV.net
27 nov. 2012, 14:14
Alegeri parlamentare 2012. Raluca Turcan, un sticlar şi un regizor, printre candidaţii din Sibiu

Actualul deputat PDL Cornel Ştirbeţ candidează în colegiul 1 pentru al patrulea mandat de parlamentar. Fost secretar al Primăriei Sibiu şi al filialei Loteriei Române, Ştirbeţ va încerca să câştige în faţa lui Ioan Tămâian, propunerea PNL. Preşedinte al Uniunii Artiştilor Plastici Sibiu, Tămâian confecţionează în atelierul său din Şelimbăr diverse obiecte de artă de la pahare şi vaze la statui şi candelabre. Cea mai importantă creaţie a candidatului PNL se intitulează „Portal” şi este evaluată la 35000 de euro. Tot în colegiul 1 candidează şi reprezentantul UDMR, Kalman Keresztes.

În colegiul 2 se regăseşte un alt reprezentant PDL cu influenţă în Sibiu. Preşedintele Comisiei de Cultură a Camerei Deputaţilor şi vicepreşedinte PDL, Raluca Turcan candideează pentru al treilea mandat de parlamentar. Soţia lui Valeriu Turcan, fostul purtător de cuvânt al preşedinţiei, Raluca Turcan este fina şi apropiata lui Theodor Stolojan, al cărui consilier a fost vreme de mai mulţi ani.   

Potrivit Mediafax, Turcan deţine două terenuri, dintre care unul intravilan în Limanu, judeţul Constanţa, de 3.000 de metri pătraţi, un apartament în Bucureşti de 57 de metri pătraţi şi o casă în Mogoşoaia, cumpărată în 2007, de 184 de metri pătraţi. În 2008, Raluca Turcan şi-a cumpărat un autoturism Toyota şi, potrivit declaraţiei de avere postate pe site-ul Camerei Deputaţilor, şi-a achiziţionat, de-a lungul timpului, bijuterii în valoare de 6.500 de euro. În conturile acesteia se regăsesc aproximativ 25.000 de euro şi 17.000 lei. În schimb, are trei credite în euro de peste 150.000 de euro şi unul în lei de 26.000 lei.

Contracandidaţii Ralucăi Turcan sunt fostul subprefect social-democrat Florin Orlăţan şi reprezentantul UDMR Ernest Ferencz.

În colegiul 3, USL va fi reprezentat de către fostul pedelist Gheorghe Roman, care a părăsit rândurile democrat-liberalilor în urma unei cerţi pe tema candidaturii la primăria Mediaş. Deputatul Roman a ieşit în evidenţă printr-o declaraţie politică susţinută în plenul Camerei, text care era copiat de pe mai multe site-uri. Gheorghe Roman îi va avea drept contracandidaţi pe Cristian Marian (ARD) şi pe Orosz Csaba (UDMR).

În colegiul 4, Ioan Axente va candida din partea USL contra lui Florin Neag (ARD)  şi a lui Iosif-Attila Blaogh (UDMR), în timp ce în colegiul 5, fostul primar al Avrigului, Gheorghe Frăticiu, va reprezenta USL în lupta cu fostul director al Domeniului Public şi Privat din cadrul Primăriei Sibiu, pedelistul Ilie Creţu. În colegiul 5, UDMR îl propune pe Zoltan-Iozsef Kulcsar.

Parlamentarul cu cele mai multe case din actuala legislatură, Mircea Cazan, este candidatul USL în colegiul 6. Deputatul liberal avea la începutul mandatului său având nu mai puţin de 17 locuinţe. Potrivit declaraţiei de avere din 2012, numărul locuinţelor pe care le deţine a ajuns, acum, la zece. Contracandidaţii lui Cazan sunt vicepreşedintele PDL Sibiu, Constantin Şovăială şi Albert Szakacs-Balo care va reprezenta UDMR.

Regizorul Sorin Ilieşiu deschide lupta electorală pentru Senat candidând din partea USL în colegiul 1, acolo unde îi va avea drept contracandidaţi pe fostul ministru al Economiei Ion Ariton şi pe Zacharie Benedek, reprezentantul UDMR. Fostul ministrul PDL Ion Ariton a ieşit în evidenţă prin faptul că în timpul mandatului său nu a avut nicio conferinţă de presă, fiind ironizat pentru lipsa sa de comunicare. Ariton a fost din nou în atenţia presei în urmă cu două luni cu ocazia nuntei fiicei sale, eveniment la care a participat şi Traian Băsescu.

În colegiul 2, USL merge pe mâna senatorului  Viorel Arcaş, care va candida pentru al treilea mandat de parlamentar. Potrivit declaraţiei de avere, Arcaş are în conturi peste 180.000 de euro şi 147.000 de lei. Contracandidaţii acestuia sunt Laurenţiu Fufezanşi, reprezentantul ARD via Noua Republică şi udemeristul Bella-Attila Balasz.

În colegiul 3, Nicolae Neagu va candida din partea USL împotriva lui Ioan Gligor (ARD) şi a Magdalenei Bordei (UDMR).

Tot în Sibiu candidează din partea minorităţii germane şi singurul reprezentant al Forumului Democrat al Germanilor din Romania (FDGR) în Parlament, Ovidiu Ganţ. Aflat la cel de-al doilea mandat de deputat, Ganţ beneficiază şi de sprijinul primarului Sibiului, Kalus Johannis.