Alegeri parlamentare 2012. Nazare, Boboc şi Sorin Ovidiu Bălan şi printre candidaţii Brăilei

Fostul ministru al Transporturilor, pedelistul Alexandru Nazare, realizatorul TV, Sorin Ovidiu Bălan, dar şi preşedintele PNL al organizaţiei judeţene, Cătălin Boboc vor cere brăilenilor votul pentru un loc de deputat. După ce a demisionat luna trecută din PDL, senatorul Marius Necula va candida din nou la alegerile parlamentare, de data aceasta din partea PPDD.

RomaniaTV.net
15 nov. 2012, 13:43
Alegeri parlamentare 2012. Nazare, Boboc şi Sorin Ovidiu Bălan şi printre candidaţii Brăilei

În Colegiul 1 al Camerei Deputaţilor, Dorin Silviu Petre (UNPR) va intra în lupta electorală împotriva lui Marian Paul Fusea (PDL) şi Gabriel Musceleanu (PPDD).

În Colegiul 2 liberalul Vasile Varga va candida contra reprezentantului PDL, Alexandru Nazare şi candidatului PPDD Sorin Ovidiu Bălan, cunoscut datorită emisiunilor televizate pe teme judiciare.

Alexandru Nazare a ocupat pentru o scurtă perioadă de timp funcţia de ministru al Transporturilor, înlocuind-o pe Anca Boagiu în momentul formării Guvernului Mihai Răzvan Ungureanu. De altfel, Nazare este un apropiat al Ancăi Boagiu, ocupând timp de doi ani postul de consilier al acesteia.

În Colegiul 3, Viorel Marian Dragomir (PSD), îi va avea drept contracandidaţi pe Daniel Mitrofan (PDL) şi pe Mariana Nistor (PPDD), în timp ce în Colegiul 4, Mihai Tudose (PSD) îi va înfrunta pe Silviu Florin Bulgaru (PDL) şi pe Gabriel Cadar (PPDD).

În Colegiul 5, deputatul PSD Cristian Rizea se va prezenta în faţa electoratului pentru încă un mandat de parlamentar avându-i drept contracandidaţi pe Marius Terzea (Forţa Civică) şi Costică Busuioc Coja (PPDD). Fost director de cabinet al ministrului Tineretului şi fost director general al ANSIT, Cristian Rizea a fost acuzat în urmă cu un an de ANI că nu poate justifica aproximativ 300.000 de euro.

În întrecerea pentru Senat, la Colegiul 1 Ion Rotaru (PSD) îi va avea drept contracandidaţi pe Lucian Ivan (PDL) şi pe Marius Necula (PPDD), în timp ce în Colegiul 2, preşedintele PNL Brăila şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Boboc, va intra în lupta electorală contra lui Mihail Ştefănescu (FC) şi Mihai Dănuţ (PPDD).

Senatorul Marius Necula va încerca să obţină un al doilea mandat în Parlament, după ce în urmă cu patru ani a fost ales pe listele PDL. Fostul democrat-liberal a părăsit partidul în urmă cu doar o lună, intrând astfel în rândurile partidului lui Dan Diaconescu. Necula şi-a motivat demisia prin faptul că nu se mai regăseşte în „demersul politic”, precizând totodată că îl cunoaşte de mult timp pe preşedintele PPDD Brăila şi colegul său de cursă electorală, Sorin Ovidiu Bălan.