Alegeri parlamentare 2012: Cele mai neinspirate sloganuri de campanie

Vorbe de duh, versuri din melodii populare, traduceri neinspirate ale unor reclame celebre. Înainte să îşi convingă alegătorii, candidaţii la parlamentare îi amuză involuntar. 

RomaniaTV.net
22 nov. 2012, 10:16
Alegeri parlamentare 2012: Cele mai neinspirate sloganuri de campanie
Ideile de campanie pentru alegerile parlamentare din 2012 au depăşit graniţe noi ale umorului involuntar. Candidaţii au recurs la sloganuri inspirate din folclor, de clişee sau de propriul job, iar rezultatul a fost pe măsură. 
 
Gheorghe Udrişte, candidat ARD în sectorul 6, s-a inspirat pentru sloganul de campanie din propriul CV. Fost director la Metrorex, el s-a gândit că cel mai bine l-ar reprezenta sloganul: „Udrişte, Omul Metrou!„.
 
Nu este singurul care şi-a ales sloganul după ultima funcţie deţinută. Vasile Ciornobreve, candidat PP-DD şi şef de gară, transmite un mesaj clar electoratului: Prindeţi ultimul tren!

 
Inedit este şi felul în care colegul său de partid, Ilie Potecaru, a ales să se adreseze alegătorilor, scurt şi cuprinzător. Hotărât, Potecaru spune: S-o facem!
 
Cei din PRM au ales sloganuri din popor. Mariana Anghel, care doreşte un loc de deputat, vrea să îşi câştige alegătorii cu un vers dintr-un cântec popular: „Veniţi români să cerem drepturi„.
 
 
Teodor Paleologu a luat în râs toată această poveste cu sloganul electoral. „Fiţi spartanii mei. Dar ca Leonida la Termopile”, a declarat acesta. De altfel, candidatul ARD ironiza şi el campania de anul acesta: „Romanian Gay Parade: peste tot în oraş numai afişe cu câte doi barbati…”, a comentat pe pagina sa de Facebook.

Campania electorală a început vineri, 9 noiembrie şi se va încheia pe 8 decembrie, ora 7.00. În acest interval, vor concura pentru favorurile electoratului 2.308 de candidaţi pentru cele 452 de posturi de parlamentari (315 în Camera Deputaţilor şi 137 în Senat). Acestora li se vor adăuga 18 deputaţi care reprezintă organizaţiile minorităţilor naţionale, care vor concura şi ei în alegeri, dar sunt aleşi la nivel naţional dacă obţin un număr minim de voturi.