Alarmă falsă cu bombă la ambasada României din Tokyo

La ambasada României din Tokyo a fost anunţată, marţi, în jurul orei locale 11.00, o alarmă falsă cu bombă, potrivit Ministerului de Afaceri Externe. Persoana care a transmis ameninţarea nu a fost identificată.

05 mart. 2013, 13:39
Alarmă falsă cu bombă la ambasada României din Tokyo

„Astăzi, 5 martie 2013, ora 11.00 ora locală, la Ambasada României în Tokyo s-a primit telefonic o ameninţare cu bombă de la o persoană neidentificată, care s-a adresat în limba japoneză. Conform procedurilor aplicabile în astfel de situatii, au fost luate imediat toate măsurile de prevenire şi apărare, fiind contactate autorităţile competente japoneze”, precizează MAE.

De asemenea, potrivit MAE, „intervenţia autorităţilor nipone a fost promptă, un echipaj de poliţie s-a deplasat la sediul misiunii, iar concluzia acestora a fost că este vorba de o alarmă falsă”.

Misiunea diplomatică a României a depus o plângere oficială către structurile abilitate japoneze, menţionează MAE.

Potrivit primelor informaţii, ameninţarea cu bombă au venit ca urmare a scandalului stârnit în urma unei crime comise în Japonia de către un român.

Un român, în vârstă de 17 ani, a fost reţinut, după ce a recunoscut că a omorât o tânără în Japonia, Arisa Yamada. El le-a mărturisit poliţiştilor că a atacat femeia alături de complicele său japonez. Amândoi au înjunghiat-o, i-au furat tot ce aveau de valoare, iar apoi au fugit.

Victima, Arisa Yamada, s-a mutut la Tokyo din prefectura Aomori recent, pentru a deveni stilist. Noaptea, ea lucra la un restaurant pentru a-şi plăti taxele studiilor. Tânăra a fost atacată la aproximativ 500 de metri de gara Kichijoji din Musashino, joi, cu puţin timp înainte de ora 02.00. Arisa ieşise dintr-un magazin şi se îndrepta spre casă, venind de la serviciu. Martorii oculari au declarat că au văzut doi tineri care au urmărit-o de la magazin.

Poliţia a declarat că Arisa a fost înjunghiată de două ori în spate şi tăiată la încheietura mâinii. A fost dusă la spital, dar a murit din cauza hemoragiei masive provocată de răni. Geanta ei a fost găsită goală la aproximativ 200 de metri distanţă de locul crimei.