Ai grijă de dantura ta dacă vrei să ai o memorie bună. Află care este legătura între cele două

Persoanele care şi-au pierdut dinţii naturali, de-a lungul timpului, pot avea probleme de memorie la vârsta a treia, potrivit unui studiu citat de Livescience.com.

25 iul. 2013, 08:43
Ai grijă de dantura ta dacă vrei să ai o memorie bună. Află care este legătura între cele două

Cercetătorii au descoperit, în urma unui studiu realizat pe 273 de persoane cu vârste de peste 55 ani, că există o relaţie semnificativă între numărul de dinţi naturali pe care îi are un om şi perfomanţele la testele de memorie.

Citeşte şi ZECE exerciţii care te ajută să te concentrezi mai bine

„Dinţii naturali trimit semnale către creier prin nervii care sunt responsabili pentru senzaţia din muşchii feţei şi funcţiile motoare ale acestora, precum cele de a muşca şi a mesteca. Implanturile dentare, deşi sunt foarte utile, nu deţin nervii şi ligamentele dinţilor naturali, ceea ce poate duce la o reducere a semnalelor senzoriale trimise către creier, afectând astfel funcţiile sale, inclusiv memoria„, au declarat cercetătorii.

Studiul a confirmat rezultatele unei alte cercetări realizate în 2011 care a stabilit că prezenţa dinţilor naturali are un impact asupra funcţiilor cognitive.

Citeşte şi Ce se ascunde în spatele durerilor de dinţi

Cercetătorii celui mai recent studiu au luat în considerare şi vârsta subiecţilor, educaţia acestora, ocupaţia şi istoricul medical.

După rezultatele acestui studiu, spălarea pe dinţi în fiecare zi capătă o nouă importanţă.

Citeşte şi Vrei să ai DINŢI SĂNĂTOŞI? Vezi alimentele de care trebuie să te fereşti