Agenţiile din România ale Bank of Cyprus rămân închise pentru alte DOUĂ ZILE

Agenţiile din România ale Bank of Cyprus rămân închise, deşi astăzi expiră măsura de suspendare a activităţii. Banca Centrală a Republicii Cipru (BCC) a decis prelungirea suspendării operaţiunilor sucursalei din România a Bank of Cyprus (BoC) cu încă două zile, respectiv 23 şi 24 aprilie, Banca Naţională a României primind o notificare în acest sens, conform unui anunţ publicat pe site-ul BoC.   

23 apr. 2013, 06:22
Agenţiile din România ale Bank of Cyprus rămân închise pentru alte DOUĂ ZILE

Clienţii din România ai Bank of Cyprus sunt ţinuţi departe de banii lor pentru alte câteva zile. Agenţiile băncii trebuiau să se redeschidă în cursul zilei de marți, dar vor mai rămâne închise pentru alte două zile, potrivit Agerpres.

Citeşte şi ATENŢIE la ce bancă vă ţineţi economiile! Vasilescu: „Într-o dobândă mare pot fi şi ascunzişuri”

În aceste zile clienţii pot folosi în continuare reţelele ATM, iar pentru necesităţi deosebite pot contacta call-center-ul sucursalei BoC din România.

„În conformitate cu Legea nr.17/2013 din Republica Cipru (Legea privind rezoluţia instituţiilor de credit şi a altor instituţii), Bank of Cyprus (BoC) a fost introdusă în procedură de rezoluţie (restructurare şi reorganizare). Măsurile de reorganizare ordonată a BoC sunt aplicate potrivit art.33 (alin.1) din Legea bancară din Cipru şi Directivei nr.2001/24/EC a Parlamentului European şi a Consiliului din 4 aprilie 2001”, se menţionează în anunţ.

Citeşte şi BCR a declinat interesul pentru sucursala Bank of Cyprus, iar Raiffeisen şi-ar fi retras oferta

Banca Centrală a Republicii Cipru a anunţat pe 1 aprilie că a decis suspendarea temporară, pentru o săptămână, a operaţiunilor din România ale Bank of Cyprus, ulterior suspendarea fiind prelungită cu încă două săptămâni.

Citeşte şi Isărescu: Am primit ştiri că unii au început să spargă depozite. Dacă au peste 100.000, treaba lor