Ca la noi, la nimeni. Doi poliţişti au cerut MITĂ şi au oprit un bărbat drept GAJ

Doi agenţi din cadrul Poliţiei Municipiului Brăila au fost prinşi în flagrant după ce au pretins şi primit 1.000 lei cu titlu de mită, potrivit informaţiilor furnizate luni de Biroul informare şi relaţii publice al Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Galaţi, informează Agerpres.

RomaniaTV.net
20 aug. 2013, 06:46
Ca la noi, la nimeni. Doi poliţişti au cerut MITĂ şi au oprit un bărbat drept GAJ

La nivelul Serviciul Judeţean Anticorupţie Galaţi, pe data de 16 august a fost înregistrat denunţul cetăţeanului A.L., din care rezulta faptul că, aflându-se pe b-dul. Independenţei din Brăila, în zona Penitenciarului Brăila, doi lucrători de poliţie din cadrul IPJ Brăila i-au pretins 1.000 de lei, pentru a nu-i întocmi dosar penal prietenului său G.G. Acesta fusese depistat de poliţişti conducând autoturismul proprietate personală a martorului-denunţător fără a poseda permis de conducere, în timp ce A.L. vizita o persoană încarcerată la Penitenciarul Brăila.

Deoarece A.L. nu avea suma solicitată asupra sa, a fost trimis la domiciliu, în Galaţi pentru a face rost de bani, iar prietenul său a fost oprit de poliţişti în municipiul Brăila, până la întoarcerea lui A.L.

În cauză a fost începută urmărirea penală faţă de cei doi poliţişti pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, prevăzute de art. 254 alin. 1 Cod penal, rap. la art. 7 al. 1 din Legea 78/2000. Procurorul de caz a dispus reţinerea învinuiţilor pe o perioadă de 24 ore, iar la data de 17.08.2013, Tribunalul Brăila a confirmat propunerea de arestare preventivă a acestora pe o perioadă de 29 de zile.

În cauză s-a beneficiat de sprijinul Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă, al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi – Serviciul Criminalistic şi al conducerii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Brăila.