Agathon: Centrul Istoric din Capitală a devenit un model de succes în turismul românesc

Centrul Istoric al Capitalei a devenit un model de succes în turismul românesc şi cea mai atractivă destinaţie turistică din România, apreciază Dan Matei Agathon, preşedintele Federaţia Patronatelor din Turism şi Servicii(FPTS), într-un comunicat de presă, citat de Agerpres.

RomaniaTV.net
24 iun. 2012, 20:08
Agathon: Centrul Istoric din Capitală a devenit un model de succes în turismul românesc

„Competiţia este aici serioasă din cauza concentraţiei nemaivăzute de cafenele, cluburi şi restaurante, iar acest lucru face ca toţi actorii implicaţi să se bată în oferte, să stea efectiv la dispoziţia clienţilor şi să fie numai un zâmbet pentru a le capta bunăvoinţa turiştilor. O altă schimbare de atitudine care a dus la înflorirea turismului în Centrul Istoric al Capitalei a fost menţinerea deschisă a locaţiilor atât cât vor clienţii. De unde până anii trecuţi Capitala se închidea la ora 23, cu mici excepţii, acum circuitul turistic din Centrul Istoric este aproape neîntrerupt, iar Bucureştiul are, pentru prima oară în ultimii 20 de ani, o adevărată viaţă de noapte şi turism de distracţie pentru toate gusturile”, a spus Dan Matei Agathon.

Un alt secret al succesului este acela că în Centrul Istoric se mănâncă aproape peste tot şi se mănâncă bine.

Modelul de succes al Centrului Istoric trebuie replicat şi în alte zone din România, cred reprezentanţii FPTS, pentru că atrage, în mod evident, turiştii şi funcţionează precum un magnet al distracţiei. Şi nu doar pentru români, de vreme ce şi străinii apreciază în cel mai înalt grad spiritul de libertate, de ospitalitate şi de voie bună care răsună din Centrul Capitalei.

Acumularea de evenimente de gen, de party-uri şi de spectacole care dau farmecul Centrului Istoric mai are nevoie doar de o hartă amănunţită a locurilor şi a întâmplărilor prin care patronii îi atrag pe clienţi cu cele mai variate oferte.

„O asemenea hartă a evenimentelor este şi The Beat, aplicaţia care funcţionează precum un detector de distracţie şi prin care oricine poate vedea în ce măsură Bucureştiul chiar a devenit o Capitală a turismului de distracţie”, spune Agathon.